Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Profesorul Mencinicopschi: „Evitaţi produsele LIGHT”

Profesorul Mencinicopschi: „Evitaţi produsele LIGHT”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi susţine că produsele light nu contribuie la slăbire, ci pot chiar încuraja îngrăşarea, aşa că trebuie să fiţi informaţi de ce este necesar să le evitaţi.

Termenul "light" este speculat la maximum de firmele producatoare de bauturi racoritoare si de alimente, scrie doctormenci.ro.

Acest termen sugereaza cumparatorului ca e vorba un produs usor, dietetic, prin urmare sanatos si extrem de util in curele de slabire, ceea ce nu este adevarat. Ca de obicei, este esential sa citim eticheta si sa nu ne lasam pacaliti de precizarile „0% grăsimi”, „0% zahar” sau „0% calorii” tiparite cu litere mari. Citind cu atentie vom vedea ca poate produsul are „0% zahar” sau „grasimi”, dar contine nenumarate E-uri.

Zaharul din aceste produse a fost inlocuit cu edulcoranti (aspartam-E 951, acesulfam K-E 950, ciclamati-E 952, zaharina-E 954). Acestia, desi contin mult mai putine calorii decat zaharul, au un efect metabolic contrar: ingrasa! De ce? Pentru ca nu numai ca nu reduc pofta de dulce, ci o accentueaza. Indulcitorii perturba senzatiile de satietate –foame, decuplandu-le de aportul alimentar. Astfel creierul, dupa ce a receptat senzatia de dulce, asteapta recompensa calorica.

Aceasta insa nu mai vine si astfel se creaza un stres metabolic concretizat prin retinerea caloriilor lipsa din alte alimente. Spre deosebire de zahar, care participa la aparitia semnalului de satietate, indulcitorii nu participa la generarea acestei senzatii. Astfel, simtim nevoia de a consuma mai multe si mai multe alimente.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani