Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Poţi să consumi alcool dacă iei antibiotice? Ce spun specialiştii!

Poţi să consumi alcool dacă iei antibiotice? Ce spun specialiştii!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Ştim cu toţii că nu este indicat să consumăm băuturi alcoolice atunci când urmăm un tratament cu antibiotice, însă nu ne este întotdeauna clar de ce nu este bine să facem acest lucru, iar alcoolul nu este singura băutură incompatibilă cu medicamentele.

Persoanele care urmează un tratament medicamentos cu antibiotice, precum penicilina, trebuie să evite să bea alcool pe tot parcursul terapiei, deoarece alcoolul duce la inactivarea antibioticelor.

Medicii afirmă că totul depinde de tipul de antibiotice pe care pacientul le ia. Spre exemplu, dacă pacientul ia antibiotice pentru tratarea tuberculozei şi apoi bea alcool, pielea lui se poate înroşi şi acesta poate resimţi o stare deteriorată a întregului corp.

Cafeaua prezintă „antagonism de efect”, adică are efect de stimulare a secreţiei gastrice, reducând eficacitatea medicamentelor antiulceroase. Mai mult, cofeina creşte efectele secundare (digestive şi cardiace), ale teofilinei, un bronhodilatator folosit în tratarea astmului.

Această băutură mai poate, în acelaşi timp, diminua acţiunea unor calmante, precum benzodiazepinele, şi duce la creşterea acţiunii diureticelor.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani