Mituri despre masaj pe care și tu le credeai

Mituri despre masaj pe care și tu le credeai

Masajul, metoda prin care aleg sa se relaxeze foarte multi oameni, are oare si efecte negative pentru organismul uman? In acest articol sunt confirmate sau infirmate cele mai cunoscute mituri despre masaj.

Cele mai controversate 4 mituri despre masaj


1. Prin masaj se elimina toxinele din corp
Acesta este un mit interesant care starneste multe controverse pentru cercetatorii care au studiat de-a lungul timpului beneficiile masajului.

Organismul uman are o multime de metode prin care sa proceseze si sa elimine substantele nocive din corp. Ficatul, rinichii si pielea sunt principalele organe care au un rol remarcabil in tot acest proces.

Masajul ajuta si el intr-o oarecare masura la aceasta operatiune prin stimularea fluxului sanguin si transmiterea sa catre anumite parti ale corpului si poate imbunatati activitatea sistemului limfatic. Acest este, de fapt, aspectul la care face referire acest mit.

2. Masajul te scapa de celulita
Celulita este un tesut gras subcutanat, intalnita mai ales la femei si a carei aparitie este determinata de regula de factori hormonali, de gena si de stilul de viata si de alimentatie adoptat, ori de varsta. O alimentatie sanatoasa, saraca in grasimi si bogata in fructe si legume, impreuna cu practicarea exercitiilor fizice regulate, sunt directiile de urmat pentru combaterea celulitei. Exista intr-adevar si anumite tipuri de masaj anticelulitic, insa acesta este mai eficient atunci cand este realizat in cadrul unui salon profesional, cu aparatura speciala.

3. Masajul este interzis bolnavilor de cancer
Terapeutii si pacientii care au cancer cad foarte des prada acestui mit. Pana nu demult se credea ca actiunea masajului asupra organismului ar putea raspandi in mod activ celulele canceroase. Acest mit este doar partial adevarat, in sensul in care masajul corporal nu este permis in zilele in care pacientul a fost supus chimioterapiei, iar in cazul in care a fost aplicat tratamentul cu radiatii, masajul se poate realiza, insa fara unguente si uleiuri.

4. Un masaj bun provoaca dureri
Nu neaparat, pentru ca fiecare om este diferit, prin urmare organismul fiecaruia reactioneaza in alt mod la masaj. In timp ce unele persoane sunt mai sensibile, altele nu resimt niciun fel de durere, nici in timpul masajului, nici a doua zi.

Stirea anterioara

Andreea Marin a făcut anunțul la aproape trei luni de la divorț. Nimeni nu bănuia. „Felicitări”

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.