Gălbenuşul de ou, la fel de priculos ca şi ţigările?

Gălbenuşul de ou, la fel de priculos ca şi ţigările?

Un grup de cercetatori de la Universitatea Western Ontario, Canada sunt de parere ca oamenii care consuma galbenus de ou se expun unui risc foarte mare.

Ei sunt de parere ca galbenusul oului provoaca intarirea arterelor, crescand riscul de arteroscleroza, maladie cardiovasculara caracterizataprin depunerea de depozite ateromatoase la nivelul arterelor mijlocii si mari.

Potrivit cercetatorilor, aceste depozite conţin colesterol, material lipidic si lipofage, care dezbina structura celulara a arterei si o intaresc. La fel ca si in cazul fumatorilor, efectele acestei boli care este favorizata de consumul de galbenus de ou sunt crunte la nivelul sistemului circulator, avand in vedere ca arteroscleroza este cauza principala a mortalitatii in tarile vestice. Citeşte mai mult pe lyla.ro

Stirea anterioara

Două trupe din Botoșani calificate la Masters World Dance din Croația. Vezi despre cine este vorba! - VIDEO

Stirea Urmatoare

Femeie din Carasa ajunsă cu arsuri la spital după ce un incendiu i-a cuprins casa

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.