Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Elicopterele SMURD din Botoșani, vor putea interveni şi pe teritoriul Republicii Moldova, până la sfârșitul anului

Elicopterele SMURD din Botoșani, vor putea interveni şi pe teritoriul Republicii Moldova, până la sfârșitul anului

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Elicopterele SMURD de la Galaţi şi Iaşi vor putea interveni, până la sfârşitul anului, şi pe teritoriul Republicii Moldova, odată cu finalizarea unui proiect finanţat de UE, în valoare de peste şase milioane de euro, a anunţat, joi, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Ministrul Gabriel Oprea a declarat, în contextul unei vizite de lucru pe care ministrul de interne din Republica Moldova, Oleg Balan, a făcut-o în România, că anul acesta va fi finalizat un proiect strategic comun de îmbunătăţire a răspunsului în cazul situaţiilor de urgenţă şi a dezastrelor, prin creşterea capacităţii de intervenţie din zona de frontieră a României - judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Tulcea şi Brăila.

„Este vorba de un proiect finanţat prin fonduri europene, în valoare totală de 6,6 milioane de euro, care vizează inclusiv susţinerea intervenţiilor aeriene medicale în zona de frontieră. Astfel, până la sfârşitul acestui an, elicopterele SMURD de la Punctele de Operare Aeromedicală Galaţi şi Iaşi vor putea opera şi pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Oprea.

Proiectul implică şi dotarea logistică a echipelor de intervenţie din cele două state, constând în autospeciale de prim-ajutor, de transport victime multiple şi de decontaminare.

În plus, ministrul român a anunţat şi că a convenit cu omologul său ca numărul studenţilor moldoveni care pot fi instruiţi în cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, să crească, precizând că aceştia se vor putea pregăti să devină pompieri, poliţişti sau jandarmi.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani