Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cei mai proşti hoţi din lume sunt din Iaşi: Toată Europa râde de ei

Cei mai proşti hoţi din lume sunt din Iaşi: Toată Europa râde de ei

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Infractional

Un tânăr ieşean şi-a făcut prietenii „vedete“ pe internet după ce i-a pozat cu un telefon de ultimă generaţie furat din Danemarca. Presupusul hoţ s-a fotografiat alături de amici cu smartphone-ul, fără să ştie că acesta era conectat la un cont online la care proprietarul avea acces. În urmă cu două zile, danezul Bjarne Neiiendam a postat 22 de fotografii cu cel care i-a furat telefonul, dar şi cu amicii lui.

Aceştia apar în diferite ipostaze, prin crâşme, pe la colţuri de bloc, cu fete sau în faţa unor maşini cu numere de Iaşi. Reporterii „Ziarului de Iaşi“ au aflat că tânărul indicat de danez ca fiind hoţul este originar din Hârlău şi se numeşte Radu. Postarea în care sunt expuşi hoţii a avut, în doar două zile, peste 6.200 de share-uri. Mulţi dintre cei care au comentat pe reţeaua socială au adus jigniri la adresa ţării noastre. „Ura! Să deschidem graniţele!“, exclamau mulţi.

Păţanie demnă de filmele cu proşti pentru un tânăr din Hârlău, plecat de tinerel peste hotare. Ieşeanul şi-a făcut prietenii de râs pe internet, după ce a realizat zeci de fotografii cu aceştia, în diverse ipostaze, folosindu-se însă de un telefon ce ar fi fost furat. Un cetăţean din Danemarca, Bjarne Neiiendam, a postat pe 8 iunie, pe contul personal de Facebook, 22 de fotografii în care tânărul Radu, ce are în jur de 20 de ani, apare alături de mai mulţi prieteni de-ai săi în oraşul Hârlău. În postarea sa, danezul spune că cel care i-a furat telefonul nu a dezactivat conexiunea pe care celularul o avea cu un cont online, toate pozele realizate pe telefon ajungând, automat, pe calculatorul său. Neiiendam susţine că deţine 60 de fotografii realizate de hoţi cu telefonul ce i-a fost furat. „Hei tu, cel care mi-ai (împrumutat) telefonul, te rog să-l returnezi. Îmi dau seama că eşti tu fiindcă am multe dintre pozele făcute de tine. Uite unele dintre ele... La ce te gândeai?“, a scris danezul.

Val de mesaje antiromâneşti

În una dintre imaginile ajunse pe Facebook şi care au fost realizate cu telefonul furat apare, în clar, şi o maşină căreia i se văd plăcuţele de înmatriculare, având număr de Iaşi. Postarea lui Neiiendam s-a bucurat de o popularitate impresionantă pe Facebook, nu mai puţin de 6.200 de utilizatori ai reţelei distribuind fotografiile cu ieşenii. Prietenii danezului au făcut chiar o investigaţie pe cont propriu, ajutaţi de alte persoane din România, reuşind să îl identifice pe Radu, cel care este indicat ca fiind hoţul telefonului. „Ziarul de Iaşi“ a decis să nu publice numele integral al acestuia, în lipsa unei anchete judiciare, însă va pune fotografiile, în cursul zilei de astăzi, la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Iaşi.

Multe dintre comentariile postate pe contul danezului sunt jignitoare la adresa românilor. „România! Surpriză!“, scrie un utilizator, în timp ce altul a postat „Ura pentru deschiderea graniţelor!“. Tot la comentariile danezului, o prietenă de-a victimei spune că a fost contactată de o româncă pe care nu o cunoaşte şi care şi-a cerut scuze „în numele românilor“, pentru toate furturile comise de compatrioţii noştri în Danemarca. Cu toate acestea, respectiva persoană scrie că este „înfricoşător“ că un român îi citeşte comentariile. „Ziarul de Iaşi“ a luat legătura cu reprezentanţii Poliţiei, aceştia precizând că nu au mai întâlnit situaţii de acest gen. „Persoana vătămată ar trebui să facă o sesizare la autorităţile din ţara în care a avut loc furtul“, a precizat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi. Sursa: romaniatv.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Infractional: Alte articole din Botosani