Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De ce nu este bine să ţii ouăle pe uşa frigiderului? Tu ştii răspunsul?

De ce nu este bine să ţii ouăle pe uşa frigiderului? Tu ştii răspunsul?

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Aproape orice model de frigider are un spaţiu special destinat pentru păstrarea ouălelor pe interiorul uşii, însă experţi în siguranţa alimentelor din Marea Britanie sunt de părere că acest lucru este o greşeală.

Dacă vrem să avem ouă proaspete pentru o perioadă cât mai lungă uşa frigiderului este ultimul loc unde ar trebui să le depozităm.

Cel mai cald loc din frigider este uşa acestuia, iar ouăle se vor strica mult mai repede dacă sunt lăsate acolo. Mai mult, fluctuaţiile de temperatură sunt foarte mari pentru că de câte ori deschidem uşa frigiderului ouăle vor intra în contact cu aerul cald din casă. Nici laptele, un aliment foarte perisabil, nu trebuie păstrat acolo.

În Marea Britanie există chiar şi o instituţie care studiază siguranţa consumului de ouă, British Egg Information Service. Specialialiştii de aici spun că în mod optim, ouăle trebuie păstrate la o temperatură mai mică de 20 de grade C, departe de alimente cu miros puternic. De asemenea, nu este bine să fie mutate de la temperaturi ridicate, la temperaturi foarte reci în timp foarte scurt.

Etichete: , , , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani