Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De ce este bine să bem suc de ghimbir

De ce este bine să bem suc de ghimbir

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Cunoscut la nivel internațional, ghimbirul se bucură de cantitate semnificativă de nutrimenți de care organismul uman are nevoie.

Folosit la prepararea diferitelor preparate culinare, ghimbirul oferă gust și o veritabilă porție de sănătate. Astfel că este indicat să îl consumi cât mai des posibil, să îl adaugi inclusiv în apa pe care o bei zilnic. Efectele sale pozitive nu vor întârzia să apară.

Puternic antiinflamator natural

Unul dintre miile de motive pentru care este ghimbirul apreciat în întreaga lume este faptul că oferă un efect puternic anti-inflamator, astfel că, dacă ai parte de dureri articulare, poți să le calmezi consumând ghimbir.

Fiind bogat în antioxidanți de calitate, stimulează circulația sangvină și ajută la eliminarea toxinelor și la o digestie corectă.

Cantitatea de vitamina C îți oferă protecție împotriva radicalilor liberi și combate îmbătrânirea prematură.

Un alt motiv important pentru care ar trebui să începi să consumi ghimbir în cazul în care nu o faci deja este acela că sporește producția de colagen, contribuie la repararea pereților vaselor sangvine, a cartilajelor, ligamentelor, cât și a oaselor.

Un bun digestiv

Dacă nu îți place gustul său poți să îl combini cu o linguriță de miere și să îl dizolvi cu o jumăatte de pahar de apă și să îl bei imediat după masă pentru ca astfel să ajuți sistemul digestiv să funcționeze corespunzător.

Tensiunea arterială mărită se va diminua iemdiat cum începi să te bucuri de beneficiile acestui panaceu natural.

Fosforul pe care îl conține va avea grijă de oasele și de dantura ta astfel că vei fi ferit de afecțiunile aferente lor. În plus, acest mineral contribuie din plin la descompuenrea grăsimilor, carbohidraților, aspect ce se va vedea și pe cântar cât și la mărimile hainelor tale.

Și nu în ultimul rând, în ghimbir se regăsește o cantitate semnificativă de potasiu care îți va ajuta musculatura să se mențină în formă și să ai energie e parcursul întregii zile.

Pentru a-l prepara este necesar să iei o bucată de ghimbir să îi scoți sucul cu ajutorul unui storcător și apoi după caz să îi adaugi apă și eventual miere.

Etichete: , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani