Cum poți face ca legumele tale congelate să își păstreze aroma și vitaminele?

Cum poți face ca legumele tale congelate să își păstreze aroma și vitaminele?

Cine nu a congelat vreodată legume sau fructe? E o metodă utilă pentru a te putea bucura de anumite produse și în timpul iernii. Însă puține persoane știu cum să congeleze corect vegetalele. Trebuie să avem grijă la anumite detalii pentru ca legumele și fructele noastre să își poată păstra toate vitaminele, atât de necesare organismului pe timpul iernii.

Toamna, în fiecare casă există o gospodină care nu pune geană pe geană până nu are cămara plină cu dulceață, zarzavaturi, zacuscă, bulion și alte produse conservate pentru pofticioșii familiei. Puține gospodine știu, însă, ce trebuie să facă astfel încât preparatele lor să fie conservate cât mai bine, dar și cum să le păstreze nutrienții pentru toată durata anotimpului rece. 

Ce legume și fructe putem congela fără griji
Probabil te întrebi „De ce oamenii aleg să congeleze fructele? De ce nu le consumă proaspete?” Ei bine, prin congelare se păstrează vitaminele din fructe și legume. Este recomandat să consumi fructe și legume de sezon congelate decât să mănânci vegetale „proaspete” de la magazin. Pentru a rezista frigului din iarnă, acestea sunt injectate cu substanțe chimice ce pot afecta organismul dacă sunt consumate pe termen lung. În plus, congelarea ține bacteriile la distanță.

În România, avem o varietate de legume și fructe pe care le poți congela cu succes. Vegetalele care rezistă înghețului, păstrându-și vitaminele, sunt: porumbul, broccoliul, fasolea verde, conopida, spanacul, morcovul, afinele, coacăzele, piersicile, cireșele și vișinele. Dacă vrei să congelezi cartofi, mere, pere sau gutui te sfătuim să renunți la această idee, produsele acestea nu rezistă la temperaturi scăzute.

Cum congelăm corect vegetalele
Când vine vorba de congelare, un sfat care sigur te va ajuta în bucătărie, este să speli, cureți și să tai legumele înainte de a le pune în congelator. Apoi punele în pungi. Dacă le tai îți vei ușura munca în bucătărie și vei avea mai mult spațiu în congelator pentru carne, înghețată sau alte produse.

Stirea anterioara

Se apropie Ziua Morților sau Luminația. Tradiții și superstiții pe care trebuie să le respecți în această zi de sărbătoare!

Stirea Urmatoare

LPS BOTOȘANI - Campioni naționali de juniori U20 la Campionatul Național de Semimaraton

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.