Cum folosim păpădia pentru a fi de ajutor în afecțiuni hepatice

Cum folosim păpădia pentru a fi de ajutor în afecțiuni hepatice

Miliarde de oameni sunt infectati cu virusuri hepatitice si un milion dintre acestia mor, anual, din cauza complicatiilor. Cele mai periculoase forme de hepatita sunt produse de virusii B, C si D. Tratamentul naturist urmareste blocarea sau încetinirea proliferarii acestor virusuri, protejarea ficatului de actiunea lor distructiva si cresterea capacitatii de lupta a sistemului imunitar. Printre plantele care si-au demonstrat eficienta în bolile produse de virusurile hepatitice se numara si papadia (Taraxacum officinale). Aceasta este prin excelenta un drenor hepatic si un stimulent al activitatii ficatului.

Principiile active din papadie inhiba diviziunea virusurilor hepatitice, previne fibrozarea ficatului, stimuleaza regenerarea celulei hepatice. Mai mult decat atat, papadia stimuleaza apetitul alimentar si digestia bolnavilor de hepatita. Pe langa restabilirea funtiilor ficatului si prevenirea procesului de fibrozare (adica evolutia spre ciroza) provocat de atacul virusilor sau al substantelor toxice, papadia combate senzatia de oboseala, precum si colorarea în galben a tegumentelor (icterul), specifica suferinzilor de hepatita.

Se foloseste pulberea de frunze si de radacina (planta fara flori), obtinuta prin macinarea plantei uscate, cu ajutorul rasnitei electrice de cafea. Se iau cate 4 lingurite de pulbere, pe stomacul gol, zilnic, în cure de 1 luna, urmate de 1-2 saptamani de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Planta se tine sub limba vreme de cateva secunde, dupa care se înghite cu apa.

Regulile obligatorii ale alimentatiei în afectiunile hepatice: Se elimina toate produsele cu aditivi sintetici: afanatorii, aromele sintetice, conservantii si colorantii artificiali suprasolicita ficatul, care este obligat sa le ‘’filtreze’’. Nu se mananca prajit: în procesul prajirii se formeaza substante grase, care supun ficatul la eforturi imposibile, accelerand evolutia bolii. Se renunta complet la consumul de carne: proteinele animale suprasolicita ficatul obosit, blocheaza procesele de eliminare, contin toxine care favorizeaza evolutia spre cancer hepatic si ciroza. Se consuma salate de legume crude: contin enzime, vitamine, minerale si fibre alimentare benefice. Se mananca fructe din belsug: sunt un adevarat catalizator pentru digestie, elimina constipatia, confera tonus si energie.

In tratamentul hepatitei (cronice sau acute), 60-70% din hrana trebuie sa fie alcatuita din legume si fructe crude. Se elimina imediat alcoolul si tutunul: cele doua vicii sunt un catalizator al evolutiei hepatitei spre ciroza si, mai ales, spre cancer. Se consuma proteine si grasimi vegetale naturale: din leguminoase (linte, naut, soia), din nuci, din arahide si alune neprajite, din seminte de dovleac si de floarea-soarelui, din susan.

Stirea anterioara

Vacanţa în Bali s-a transformat în izolare. Lora trece prin momente dificile

Stirea Urmatoare

NOU! Digitizarea Fondului Documentar Ipotești, la care se oferă acces gratuit

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.