Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Combate răul de mașină cu ulei de lavandă. Cum mai poți folosi această plantă

Combate răul de mașină cu ulei de lavandă. Cum mai poți folosi această plantă

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Pe lângă faptul că are un parfum deosebit, această plantă poate fi folosită în diferite moduri pentru a-ți face ziua mai frumoasă. Uite cum poți combate răul de mașină cu ulei de lavandă.

Chiar dacă levănțica a fost folosită inițial în industria produselor de îngrijire corporală sau cea a parfumurilor, datorită proprietăților ei, planta s-a dovedit a fi și un bun medicament. Uite cum poți folosi uleiul de lavandă pentru a combate răul de mașină, dar și pentru a te relaxa.

Poți pune câteva picături de ulei de lavandă direct în palme sau amestecă-le cu o cremă de mâini. Masează ușor și inspiră profund. Îți va diminua stările de irascibilitate provocate de stres și te va relaxa. Îl poți folosi și atunci când nu poși dormi, prelungind calitatea și durata somnului.

Prin proprietățile sale antiseptice și antifungice, uleiul de lavandă combate bacteriile de la nivelul tenului, lăsând porii să respire. Poți pune 2-3 picături în crema de față sau poți folosi o compresă cu infuzie de lavandă pe zonele afectate. Funcționează la fel de bine și în cazul ridurilor, psoriasisului, leziunilor sau eczemelor. Lavanda poate vindeca ţesuturile, favorizând creşterea de celule noi. Ajută, de asemenea, și la cicatrizarea rănilor.

Folosește uleiul de levănțică special preparat pentru mâncare și pune o picătură la baza limbii, în jurul buricului și în spatele urechilor. Acest lucru te va ajuta să scapi de greața provocată de răul de mașină. De asemenea, ceaiul de lavandă te ajută și dacă ai probleme cu indigestia, constipația, flatulența, diareea. Citește integral pe unica.ro.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani