Cele mai recomandate legume în curele de slăbire

Cele mai recomandate legume în curele de slăbire

O dietă bazată pe alimente vegetale te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus. Conținutul lor scăzut în calorii poate fi o opțiune simplă și hrănitoare dacă încerci să obții o greutate optimă într-un mod sănătos. Află care sunt cele mai bune legume pentru slăbit.

Legumele aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Cele bogate în fibre oferă o senzație de sațietate pe termen lung, deoarece durează mai mult timp pentru ca substanțele conținute să fie digerate. În plus, consumând alimente vegetale cu un conținut ridicat de carbohidrați, poți reduce nivelul zahărului din sânge.

Proteinele, carbohidrații și grăsimile sunt nutrienți esențiali pentru organism. Carbohidrații includ zaharuri, fibre și amidon. Grăsimile se împart în mai multe tipuri, de la acizi grași omega-3 până la trigliceride.

Legumele joacă un rol esențial în alimentație. O dietă bogată în legume poate îmbunătăți considerabil sănătatea, contribuind la scăderea tensiunii arteriale și furnizând o varietate de nutrienți esențiali, cum ar fi magneziul, potasiul și antioxidanții.

Legumele pot fi gătite rapid și ușor. Totuși, alegerea legumelor potrivite pentru pierderea în greutate poate fi dificilă, deoarece unele dintre ele pot contribui la acumularea kilogramelor în plus, în loc să te ajute să slăbești.

Ardei gras
Ardeii grași asigură concentrații ridicate de fibre și antioxidanți. De asemenea, au un conținut scăzut de calorii. Datorită profilului nutritiv pot ajuta la prevenirea afecțiunilor digestive și pot combate efectele dăunătoare ale stresului oxidativ.

Ceapă
Ceapa oferă aromă multor preparate și este una dintre cele mai bune legume pentru slăbit. Are puține calorii și multe fibre, care ajută la reglarea nivelului de colesterol și îți oferă senzație de sațietate pe termen lung. Conține vitamina C și alicină antioxidantă.

Cartofi
Cartofii sunt o sursă bună de fibre și amidon rezistent. Amidonul rezistent poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, poate scădea nivelul de zahăr din sânge și poate ajuta la gestionarea greutății. Cartofii dulci conțin carotenoide, vitamina A și potasiu. Cartoful alb are mai mult potasiu, o substanță importantă pentru menținerea unei tensiuni arteriale echilibrate.

Conopidă
Conopida este bogată în fibre și antioxidanți, fiind ușor de integrat în preparatele care necesită coacere. Aceasta poate susține sănătatea oaselor, întări imunitatea și ajuta la pierderea kilogramelor în plus, conform Women’s Health.

Varză de Bruxelles
Varza de Bruxelles are un conținut scăzut de calorii și este bogată în fibre, acid folic (vitamina B9), vitamina K și vitamina C. Acidul folic protejează împotriva radicalilor liberi și joacă un rol important în producția de colagen.

Kale (Varză furajeră)
Kale este bogată în fibre și are puține calorii, conținând în același timp vitamina A, vitamina C și vitamina K. Vitamina K este esențială pentru sănătatea oaselor. Kale poate întări sistemul imunitar și susține sănătatea vederii.

Anghinare
Anghinarea este o sursă majoră de inulină, o fibră prebiotică benefică pentru tractul intestinal. Aceasta îmbunătățește microbiota intestinală, crește absorbția mineralelor și reduce constipația. Fructanii de tip inulină pot oferi senzație de sațietate și reduce apetitul pentru alimente dulci, sărate și grase. Anghinarea este bogată în fibre și acid folic.

Zucchini (Dovlecel de vară)
Zucchini este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu și fibre. Vitamina C susține sistemul imunitar, iar conținutul ridicat de apă crește senzația de sațietate. Conține antioxidanți precum luteina, beta-carotenul și zeaxantina, benefici pentru sănătatea ochilor, inimii și pielii. Dovlecelul de vară este bogat în fibre și are un conținut scăzut de calorii, fiind una dintre cele mai bune legume pentru slăbit.

Sparanghel
Sparanghelul conține proteine și fibre, oferind senzație de sațietate pe termen lung. Oferă prebiotice, care ajută la menținerea sănătății tractului digestiv. Poate îmbunătăți sănătatea creierului și are efecte diuretice, stimulând eliminarea apei din organism.

Năsturel
Năsturelul este bogat în nutrienți, inclusiv vitamina C și vitamina K. Vitamina K este importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor. Concentrațiile ridicate de vitamina C pot ajuta la prevenirea răcelilor.

Stirea anterioara

„Tigrişorul Pietrek” revine pe scena Teatrului „Vasilache”

Stirea Urmatoare

Trei cetăţeni indieni opriţi la frontiera de nord-est - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.