Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ce boli poți face dacă bei apă de la robinet

Ce boli poți face dacă bei apă de la robinet

Categorie : Sanatate

Nu poți trăi fără apă, dar trebuie să fii foarte atent de unde bei, deoarece este un mediu propice pentru dezvoltarea unor organisme care îți pot provoca boli grave. Vezi la ce riscuri te expui, când bei apă de la robinet.

Sunt cinci tipuri de organisme care se găsesc, de obicei, în apă: protozoare, bacterii, viermi, viruși și ciuperci. În unele cazuri, acestea pot cauza probleme serioase de sănătate, precum boli gastrointestinale, infertilitate sau dezechilibre neurologice. Autoritățile curăță sistemele de distribuire a apei, dar chiar și așa, numeroase studii au arătat că apa de la robinet nu este sigură pentru sănătate.

Ce substanțe se află în apa de la robinet?

Clorul este folosit pentru curățarea sistemului de distribuire a apei. Problema este, însă, că această substanță nu se oprește doar la uciderea bacteriilor și afectează și organismul uman, potrivit collective-evolution.com. Studiile au arătat că această soluție dezinfectantă crește riscul apariției cancerului la vezică, sâni, rect, al asmului și îmbătrânește prematur pielea.

Cercetătorii americani au constatat, în 2010, că în apa de la robinet se află cantități mari de crom hexavalent, o substanță foarte periculoasă, care poate provoca cancer pulmonar, la stomac, la ficat, rinichi sau leucemie.

Metalelele grele pot ajunge cu ușurință în apa de la robinet, în urma coroziunii conductelor din sistemele sanitare. Consumate pe termen lung, aceste chimicale pot duce chiar la retard în cazul copiilor. Aluminiul, plumbul și alte metale grele afectează nervii, creierul și rinichii, potrivit unor studii americane. Citește tot materialul pe Unica.ro

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani