Carnea cu hormoni ne face obezi și infertili!

Carnea cu hormoni ne face obezi și infertili!

Unii dintre cei mai periculoşi, dar şi mai perfizi duşmani din farfurie sunt hormonii. Injectaţi în carnea pe care o consumăm, aceştia sapă, în timp, la temelia sănătăţii noastre şi provoacă infertilitate, diabet, boli tiroidiene şi cancer.

Şase hormoni de creştere (estradiol, progesteron, testosteron – hormoni naturali – şi zeranol, trenbolon acetat, melengestrol acetat – hormoni artificiali) sunt utilizaţi, în concentraţii rezonabile, în Canada, pentru ca vitele să crească mai repede şi carnea lor să fie mai slabă. Automat, se reduc şi costurile de producţie. Acolo, porcii şi păsările nu “beneficiază” de aceste tratamente.

Nici în SUA hormonii administraţi animalelor “de carne” nu sunt consideraţi un risc pentru sănătatea oamenilor: un studiu american relevă faptul că există de 2.500 mai mult estrogen într-un contraceptiv oral decât într-o friptură de vită. Şi că propriul nostru organism produce de 15.000 de ori mai mult estrogen într-o singură zi decât ar conţine o jumătate de kilogram de carne.

Multe voci avizate contestă însă, în lumea întreagă, studiile de acest gen. Hormonii sunt consideraţi profund dăunători sănătăţii. Şi nu există nici o garanţie absolută că nu ne hrănim cu ei şi aici, în România.

La noi în ţară, folosirea hormonilor în fermele de păsări, porci şi bovine este interzisă de aproape un deceniu. Însă noi, consumatorii, nu avem cum să verificăm dacă producătorul e onest atunci când afişează texte de genul: “Fără hormoni, fără antibiotice, fără făinuri animale”.

În plus, importăm carne la greu şi nu ştim dacă porcii, vitele ori puii aduşi de peste hotare nu au fost injectaţi în fermele de provenienţă. Şi mai există o problemă: suntem un popor carnivor, care consumă carne dimineaţa, la prânz şi seara, în loc să ne rezumăm la două-trei porţii pe săptămână, cum ne sfătuiesc medicii. Prin urmare, îi furnizăm organismului doze mult mai mari de hormoni decât e considerat rezonabil.

Prezenţa hormonilor în carne reprezintă un risc pentru sănătatea umană şi în special pentru copii, spun reprezentanţi ai Coaliţiei canadiene pentru sănătate: “Nu ştim exact care sunt perioadele critice din dezvoltarea fiinţei umane; faza de fetus şi prepubertatea, mai ales, oferă multe necunoscute. Prin urmare, hormonii de creştere implică doar riscuri pentru consumatori şi nici un avantaj.” sursa: stiri.com.ro

Stirea anterioara

A început să-şi renoveze casa, dar, când a dărâmat un perete, a descoperit grozăvia! - FOTO

Stirea Urmatoare

Sancțiuni de peste 6.000 de lei în urma unor controale ale Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.