Care sunt cauzele porilor dilatați și cum poți scăpa de ei

Care sunt cauzele porilor dilatați și cum poți scăpa de ei

Pe langa produsele cosmetice potrivite tipului tau de ten, demachierea in fiecare seara si monitorizatul in oglinda, e necesara si utilizarea mastilor si scruburilor. Cu toate acestea, pentru a rezolva problema porilor dilatati, trebuie sa alegi o abordare integranta.

Porii produc o substanta numita sebum. Este necesar ca pielea sa fie hidratata si saturata cu oxigen. De asemenea, acestia ajuta la absorbtia ingredientelor sanatoase din cosmetice. Dar daca pielea produce prea mult sebum si nu este ingrijita corect, porii se dilata si acumuleaza murdarie, ceea ce poate duce la acnee. Care sunt cauzele porilor dilatati?

Excesul de productie de sebum. Acest lucru poate fi cauzat de o alimentatie proasta, de stres, de expunerea la soare fara protectie, de ingrijirea incorecta a pielii sau de cosmeticele comedogene.

Scaderea elasticitatii. Odata cu inaintarea in varsta, productia de colagen incetineste, pielea devine mai putin elastica, iar porii par mai mari. Deteriorarile cauzate de expunerea la soare fara protectie conduc, de asemenea, la distrugerea colagenului.

Gena. Oamenii de stiinta au descoperit ca porii unei femei asiatice nu se schimba mult odata cu varsta, in timp de porii unei femei indiene sunt predispusi sa se dilate. Nu poti schimba genele, dar daca schimbi abordarea cu privire la ritualul de ingrijire a pielii si ai grija la alimentatie, pielea ta va arata mai bine.

Redu productia de sebum. Schimba-ti dieta, procedurile de ingrijire a pielii si ingredientele cosmeticelor.

Protejeaza-ti pielea impotriva distrugerii colagelului prin utilizarea protectiei solare in fiecare zi.

Opreste porii din dilatare, curatand pielea cu regularitate, hidratand-o si folosind cosmetice non-comedogene.

Iata la ce trebuie sa fii atenta:

Alimentatia corecta. Daca tenul tau se ingrasa la doar 1 ora dupa ingrijirea de dimineata, inseamna ca pielea ta produce prea mult sebum. E necesar sa reduci numarul de carbohidrati pe care ii consumi. Zaharul, painea alba, orezul alb si alte alimente cu un indice glicemic ridicat fac ca pielea sa produca mai mult sebum, iar porii se blocheaza, ceea ce poate duce la acnee. Adauga ierburi si condimente in mancare. Scortisoara, oregano, cuisoare, ghimbir si usturoi, toate acestea impiedica procesele care duc la imbatranirea pielii si scaderea elasticitatii.

Bea ceai verde. Acesta contine polifenoli care scad productia de sebum si ajuta la reducerea acneei.

Mananca mai mult peste si legume. Acestea scad riscurile aparitiei acneei.

Curatarea si hidratarea. Pielea cu pori dilatati trebuie sa fie curatata si hidratata de doua ori pe zi. Ramasitele cosmetice, celulele moarte ale pielii si murdaria blocheaza porii. Dupa curatarea pielii, trebuie sa o hidratezi cu un produs care te protejeaza de razele UV, de murdarie si care e benefica elasticitatii. Foloseste un peeling care contine acid salicilic (pana la 1%), acid glicolic sau acid lactic (2-5%), deoarece acestea stimuleaza regenerarea celulelor ?i ajuta la men?inerea porilor curati.
Nu utiliza scruburi. Particulele abrazive pot deteriora pielea si pot provoca inflamatii care pot duce la dilatarea porilor.

Foloseste geluri de curatare a tenului. Gelurile sunt mai bune pentru pielea grasa decat lotiunile.

Nu te spala pe fata cu sapun obisnuit. Aciditatea sapunului este de 8 pana la 10 pe scara pH-ului, astfel incat poate distrge stratul protector al pielii, ceea ce va conduce la o crestere a productiei de sebum. Poti utiliza produse cu un pH nu mai mare de 5,5.

Spala-ti fata undeva intre orele 12:00 - 16:00. In acest moment al zilei, pielea produce mai mult sebum, motiv pentru care adesea observam cum ea devine uleioasa la mijlocul zilei.

Foloseste protectie solara, deoarece, daca nu, razele UV vor distruge colagenul, iar aceasta isi va pierde elasticitatea.

Foloseste o crema sau un gel pe baza de apa deoarece hidrateaza pielea fara a bloca porii.

Cosmeticele sunt comedogene daca contin ingrediente care pot bloca porii precum: ceara, uleiuri, talc si alte componente similare. Pielea cu pori dilatati necesita produse care reduc productia de sebum. sursa: eva.ro

Stirea anterioara

Volvo plin cu colete de contrabandă oprit la Crasnaleuca - FOTO

Stirea Urmatoare

Se dau câte o sută de euro direct de la stat! Veste uriașă pentru 200.000 de români

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.