Băutura minune care ajută digestia după mesele copioase de sărbători

Băutura minune care ajută digestia după mesele copioase de sărbători

Mesele copioase de sărbători pot avea un impact semnificativ asupra sistemului digestiv din cauza cantității mari de alimente consumate și a alegerilor alimentare bogate în grăsimi, calorii și zahăr.


Mâncărurile festive, adesea bogate în carne, sosuri și prăjituri, pot conține o cantitate semnificativă de grăsimi. Grăsimile pot întârzia golirea stomacului și pot provoca senzația de greutate și disconfort abdominal, balonare și indigestie.

Pentru o digestie uşoară după mesele copioase de sărbători, există o băutură care ajută la relaxarea mușchilor tractului digestiv, reducând astfel senzația de balonare și disconfort.

Relaxează musculatura stomacului și stimulează activitatea bilei
Este vorba despre ceaiul de fenicul, binecunoscut pentru beneficiile sale asupra digestiei. Potrivit specialiştilor, semințele de fenicul relaxează musculatura stomacului și stimulează activitatea bilei, ceea ce înseamnă că îmbunătățesc digestia și reduc durerea de stomac.

În plus, feniculul contribuie la eliminarea gazelor intestinale și reduce balonarea, fiind indicat și în caz de constipație. Semințele de fenicul sunt eficiente și în ameliorarea sindromului de colon iritabil, studiile arătând că poate reduce simptomele și poate îmbunătăți calitatea vieții pacienților.


Feniculul conține uleiuri esențiale, cum ar fi anetolul, care au proprietăți antiinflamatoare și ajută la reducerea formării de gaze și balonării în tractul digestiv.

Mod de preparare
Pentru prepararea ceaiului de fenicul ai nevoie de:
2 lingurițe de semințe de fenicul (de preferat proaspete, întrucât au un conținut ridicat de uleiuri volatile), apă și 1 linguriță de miere.
Zdrobește cele 2 lingurițe de semințe de fenicul cu ajutorul unei lame de cuțit. Poți folosi și un mojar dacă nu ai suficientă îndemânare pentru a zdobi semințele cu ajutorul cuțitului. Pune semințele zdrobite într-o cană și acoperă-le cu apă fierbinte, 250 ml. Acoperă cana cu o farfuriuță și lasă să se infuzeze în jur de 10 minute. Strecoară apoi ceaiul și, opțional, îndulcește-l cu miere.

Ceaiul de fenicul poate ajuta la neutralizarea acidului stomacal și la reducerea simptomelor de indigestie și aciditate. Pentru ca acesta să-şi facă efectul, se bea cu 30 de minute înainte de masă.

În general, se recomandă să nu se consume mai mult de trei căni de ceai de fenicul pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Dacă ceaiul se administrează pe termen lung, e indicat ca, o dată la 6 săptămâni, să se ia o pauză de 10 zile.

Stirea anterioara

Consumă două mere pe zi pentru a ține medicul departe

Stirea Urmatoare

182 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani în luna ianuarie 2024

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.