Alimente pe care ar trebui să le eviţi vara

Alimente pe care ar trebui să le eviţi vara

În timpul verii, corpul uman o acumulează o cantitate mare de căldură pe care nu o poate elimina, iar acest lucru poate duce la îmbolnăviri. Tocmai de aceea, trebuie să acorzi o atenţie sporită alimentaţiei sănătoase să fii atent la ceea ce mănânci în zilele toride de vară.

În general, în asemenea perioade din alimentaţia sănătoasă ar trebui excluse, sau măcar consumate într-o cantitate cât mai mică, următoarele alimente:

Scoate din dietă fructele care ridică temperatura corpului

Dacă mănânci prea multe fructe care ridică temperatura corpului precum litchi, fructe mici exotice, al căror aspect seamănă cu cel al castanelor, învelite într-o capsulă ţepoasă, sau longan, asemănător cu un strugure mare cu pielea mată, corpul tău va acumula prea multă căldură, ceea ce va avea ca rezultat îmbolnăvirea. În timpul verii, mulţi oameni suferă de insomnie şi rata metabolismului este ridicată. Prin urmare este de-a dreptul periculos să consumi fructe de genul celor amintite mai sus. În plus, oamenii care au febră şi inflamaţii trebuie să se ferească de astfel de fructe. Iată şi alte fructe care ridică temperatura corpului: piersica, guava, cireşe, nuca de cocos, durian, caisă etc.

Mănâncă mai puţine nuci şi alune

Nucile şi alunele conţin o cantitate însemnată de uleiuri şi grăsimi sunt hrănitoare şi benefice sănătăţii. Chiar şi aşa este recomandabil să mănânci o cantitate mai mică de alune şi nuci în timpul verii. Aceste alimente conţin multe calorii şi, prin urmare, vor produce multă căldură în organism. Cantitatea pe care este recomandat să o consume un om normal în zilele de vară este de 30 de grame alune sau nuci.

Renunţă la carne

La peste 35 grade Celsius oamenii transpiră mult, iar acest lucru creşte vâscozitatea sângelui şi oamenii sunt mult mai iritabili. Iar dacă mănânci multă carne în asemenea momente, lucrurile se vor înrăutăţi din punct de vedere al temperamentului. Carnea conţine multe proteine animale, care reduc cantitatea de triptofan din creier, iar persoanele devin mai agresive şi anxioase. În plus, carnea conţine prea puţin calciu, aşa că în cazul în care exagerezi cu mâncatul, concentraţia de calciu din organism va scădea ceea ce va agrava iritabilitatea. Şi nu în ultimul rând, prea mult carne poate cauza scleroză vasculară şi apoi creşterea tensiunii arteriale, în vreme ce tensiunea arterială crescută este un factor important al instabilităţii emoţionale.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Exercițiu de amploare a pompierilor din Botoșani, Dorohoi și Săveni. Misiuni de salvare în cazul unor incendii

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.