Meteorologii au emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ
Alimente ieftine care pot fi înlocuite și ne mențin silueta
Nu e nevoie sa mananci de trei ori pe saptamana somon scump, cata vreme ai la indemana conservele de sardine. Sunt mult mai ieftine si au aceeasi cantitate de acizi grasi omega 3. Iata cum poti fi un cumparator chibzuit, fara sa te hranesti nesanatos:
Inlocuieste sucul de portocale cu suc de rosii. E adevarat ca sucul de portocale are multe vitamine si este antioxidant, dar la fel se poate spune si despre cel de rosii. Contine o multime de vitamine, minerale si proteine, lipide si acizi organici. Are efect antioxidant si, datorita licopenului din compozitie, te apara de cancer si de boli de inima.
Inlocuieste somonul cu sardine la conserva. Carnea de somon e recunoscuta ca fiind extrem de sanatoasa, deoarece are un continut ridicat de acizi grasi omega 3. Din pacate, e scump. Un inlocuitor sanatos si ieftin este pestele la conserva in ulei. Citeste insa eticheta: alergicii la soia trebuie sa stie ca, in aceste conserve, se pune uneori ulei de soia.
Inlocuieste fructele de padure cu prune uscate. Afinele, murele, coacazele, zmeura si fragutele nu sunt la indemana oricui. Recomandate celor care sufera de obezitate, afectiuni pulmonare sau diabet, fructele de padure sunt greu de procurat si scumpe. Le poti inlocui cu prune uscate, pline si ele de aceiasi antioxidanti si fibre pentru digestie.
Inlocuieste ardeiul gras rosu cu morcov. Ardeiul rosu va fi mereu mai scump decat morcovii. Amandoua legumele sunt bogate in vitamina C si antioxidanti. Dar morcovii au un continut ridicat de betacaroten, un compus cu rol anticancerigen. De asemenea, sunt cunoscute binefacerile consumului de morcovi pentru mentinerea sanatatii vederii.
Inlocuieste uleiul de masline cu ulei de porumb. De ce ai opta pentru un aliment foarte scump, cand ai la indemana o varianta la fel de sanatoasa? Uleiul de porumb favorizeaza eliminarea din organism a excesului de colesterol si este un bun drenor al cailor biliare. Este recomandat diabeticilor.
Inlocuieste carnea de vita cu carnea de pui. Ambele sunt recomandate in dieta si tin de un stil de viata sanatos, insa carnea de vita este mai scumpa. Din punct de vedere medical, carnea de pui are un ascendent asupra celei de vita, deoarece un consum ridicat de carne rosie creste riscul aparitiei afectiunilor cardiace.
Inlocuieste cascavalul cu telemea de vaca. Cascavalul este foarte bogat in grasimi, deci nu e prea potrivit in dietele sanatoase. Telemeaua de vita asigura necesarul zilnic de calciu. Alte optiuni sunt telemeaua de bivolita si cea de capra, ale caror preturi nu difera foarte mult.
Inlocuieste ficatul de vita cu ficatei de pui. Ficatul este bogat in fier, ceea ce il recomanda mai ales in dieta persoanelor care sufera de anemie. Cu o singura conditie: sa nu fie prajit, ci preparat la gratar. Cu toate astea, il poti inlocui pe cel de vita, care este mai scump, cu ficatei de pui. Au cam 122 de calorii la 100 g si un continut scazut de lipide.
Inlocuieste carnea de porc cu ciuperci. Ratiunile nu sunt numai financiare, ci si medicale. Carnea de porc este bogata in grasimi si calorii ascunse. Opteaza pentru ciupercile champignon, la fel de bogate in proteine vegetale. 100 de ciuperci contin 22 de calorii, pe cand 100 g de muschi de porc au 145 de calorii.
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.