Vezi care primari au cele mai mari şanse să rămână în funcţie

Vezi care primari au cele mai mari şanse să rămână în funcţie

Există multe localităţi în judeţul Botoşani în care şi după alegerile din noiembrie 2012 vor fi aceiaşi primari care conduc şi acum. Unii dintre ei sunt acum la primul mandat, alţii la al doilea, unii sunt doar buni-gospodari, alţii sunt, pe lângă buni primari, consideraţi şi buni politicieni şi partidul din care fac parte se confundă cu imaginea lui, iar dacă ar migra la alt partid lumea tot pe el l-ar vota şi pe partidul pe care-l reprezintă. La sfârşitul lui 2012, mai precis pe 18 noiembrie, vor avea loc alegerile şi, analiza BanulBotoşănean.ro arată că unii primari vor câştiga fără niciun fel de emoţii scrutinul.

Omul sfinţeşte locul şi în calitate de primar face asta chiar dacă este la putere sau în opoziţie. Sunt multe primării conduse de PNL şi PSD care au realizat investiţii istorice pentru comunele sau oraşele lor chiar dacă sunt în opoziţie cu actuala guvernare PDL. Spre exemplu, în Vlăsineşti nici nu ai spune că primăria este condusă de un membru PSD, respectiv Lucian Trofin. În această perioadă se derulează cele mai mari investiţii din istoria comunei, Trofin reuşind să modernizeze comuna. Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la Mihai Eminescu, unde comuna este condusă de liberalul Verginel Gireadă.

Investiţii importante s-au realizat în aceşti ani de Guvernare PDL şi la Copălău, unde primar este un liberal, ori la Lozna unde conduce un social-democrat, Conceşti unde tot un pesedist conduce sau Cordăreni şi Manoleasa, unde primarii sunt de la PNL. PDL are un grup de primari care au reuşit să atragă finanţări importante şi să modernizeze comunele sau oraşele pe care le conduc. De la Cătălin Flutur la Botoşani şi până la Dumitru Chelariu la Pomârla, dar şi Epuraş la Stâuceni, Puruhniuc la Truşeşti, Amarandei la Albeşti, Magopeţ la Ibăneşti, Buraga la Mihălăşeni ori Constantin Pitorac la Flămânzi, investiţiile atrase sunt impresionante.

LISTA PRIMARILOR CU CELE MAI MARI ŞANSE SĂ RĂMÂNĂ ÎN FUNCŢIE

PDL: Cătălin Flutur – Botoşani, Constantin Pitorac – Flămânzi, Dumitru Chelariu – Pomârla, Loredan Buraga – Mihălăşeni, Cozmin Epuraş – Stăuceni, Romică Magopeţ – Ibăneşti, Mihai Puruhniuc – Truşeşti, Mihai Amarandei – Albeşti, Vasile Adăscăliţei – Răchiţi, Angela Toma – George Enescu, Simion Hodan – Dobîrceni, Costel Matei – Hăneşti, Marcel Marcu – Lunca, Costinel Ciubotaru - Suliţa.

PSD: Dorin Alexandrescu – Dorohoi, Andron Ţâmpău – Bucecea, Lucian Trufin – Vlăsineşti. Voicu Murariu – Vlădeni, Aurel Ştefan – Vorona, Ştefănel Rusu – Ştefăneşti, Neculai Stratulat – Băluşeni, Viorel Lozneanu – Lozna, Constantin Bostan – Conceşti,

PNL: Relu Târzioru- Săveni, Verginel Gireadă – Mihai Eminescu, Costel Romanescu – Păltiniş, Ioan Barbacariu – Mihăileni. Constantin Humelnicu – Roma, Aurel Ungureanu – Vârfu Câmpului, Dumitru Timişag – Unţeni, Ionel Merticaru – Ştiubieni, Marius Ceplinschi – Copălău, Constantin Dumitraş – Cordăreni

Alte partide sau independenţi: Elena Vrajotiş – Călăraşi, Marcel Chelaru – Suharău, Marinică Stredie – Cristineşti, Eugen Ciobanu – Blândeşti

ANALIZA PRIMARILOR DIN MEDIUL URBAN

Cătălin Flutur(PDL) are toate şansele să câştige al treilea mandat consecutiv, premieră absolută pentru municipiul reşedinţă de judeţ. Oricât de mult este contestat de opoziţie, Flutur se prezintă în faţa alegătorilor cu realizările celor două mandate. De la banii atraşi pentru rezolvarea problemei termoficării, municipiul Botoşani fiind într-o categorie selectă de localităţi care vor rezolva această chestiune socială, până la investiţiile în drumuri, parcuri, pietonale, toate cu proiecte prin care s-au atras peste 100 de milioane de euro fonduri europene. Municipalitatea botoşăneană, cu Flutur primar, mai aşteaptă finanţarea pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu. „Perla coroanei” ar trebui să fie, după analiza noastră, fondurile de peste 35 milioane de euro atrase pentru rezolvarea problemei termoficării, însă va fi, cu siguranţă, Parcul regional de agrement Cornişa, care va include aqua-parck, bazine de înot care au fost până acum la mare căutare în Botoşani, saune, terenuri de spor, patinoar, râu artificial, toate acestea vor constitui un loc unic în Moldova, ceva care va deosebi municipiul Botoşani de restul capitalelor de judeţ din zonă. Pe lângă toate acestea, orice botoşănean a primit vizita unei rude din alt judeţ poate să confirme faptul că aceasta a plecat de la Botoşani cu o părere foarte bună vizavi de frumuseţea oraşului şi de curăţenie.

Toate acestea fac din Flutur cel mai bun primar pe care municipiu l-a avut în ultimii peste 20 de ani şi unul dintre cei care au cele mai mari şanse de a câştiga un nou mandat la sfârşitul lui 2012.

Dorin Alexandrescu(PSD) este primul primar post-decembrist din Dorohoi care se poate mândri că a făcut ceva într-un singur mandat pentru al doilea municipiu al judeţului. Din 1990 şi până acum în Dorohoi au condus doar primari PSD şi până la venirea lui Alexandrescu municipiul arăta jalnic. Culmea, după aproape 23 de ani de când dorohoienii votează doar PSD cele mai mari investiţii au loc în timpul guvernării PDL.

Alexandrescu a reuşit să asfalteze cele mai circulate străzi, să atragă investiţii pentru construcţia de locuinţe ANL şi în mandatul său s-au construit mai multe decât toţi anii până a ajuns el primar. A atras investiţii în săli de sport, atât de mult contestate de partidul din care face el parte, şi în construcţia unui centru de afaceri, precum şi în şcoli şi grădiniţe. Mai mult, în timpul primului său mandat se va construi şi primul hipermarket din Dorohoi, respectiv Kaufland.

Alexandrescu nu are ca atu comunicarea, în special cu presa, el pare a fi acel gospodar pe care Dorohoiul îl caută de două decenii.

Relu Târzioru(PNL) a reuşit să transforme oraşul Săveni dintr-o localitate cu aspect de centru comunal într-un orăşel cochet, foarte curat şi foarte frumos amenajat. Târzioru este unul dintre cei mai buni primari ai PNL şi chiar dacă PDL este la guvernare el a reuşit aproape de fiecare dată când şi-a propus să promoveze un proiect pentru oraşul pe care îl conduce. De la pietonal şi drumuri, la aleile din spatele blocurilor, unitate medico-socială, şcoală şi grădiniţă, Târzioru a reuşit să atragă finanţări atât europene cât şi guvernamentale. În 2012 Săveni va beneficia de asfaltarea a 5 km de drum, un fel de centură ocolitoare a oraşului, dar şi de asfaltarea altor câţiva kilometri de drum prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, program pe care PNL şi PSD solicită să fie blocat.

Târzioru a reuşit, de când este primar, să construiască şi locuinţe ANL şi tot ce a făcut el în Săveni îl dau ca sigur câştigător al viitoarelor alegeri.

Constantin Pitorac (PDL) a reuşit să mai potolească din foamea de investiţii de la

Flămânzi şi să atragă proiecte istorice pentru localitate, cum ar fi cele în infrastructură, drumuri, apă-canal, şcoli, centru de afaceri, centre sociale. Acesta susţine că la finele primului mandat vrea ca Flămânzi să prindă, pentru prima dată, conturul unui oraş, chiar dacă în acte figurează ca localitate urbană de mai mulţi ani.

 

 

Andron Ţâmpău(PSD) are cele mai mari şanse să fie şi viitorul primar al oraşului Bucecea. Lipsit de aportul a ceea ce pe vremuri aducea prosperitate, respectiv fosta fabrică de zahăr, Ţâmpău menţine curat orăşelul Bucecea şi să facă investiţii în funcţie de conjuncturi. Sală de sport modernă şi investiţii în şcoli şi grădiniţe, acestea sunt câteva dintre realizările primarului Ţâmpău chiar dacă în ultimii ani localitatea sa a fost ocolită investiţii majore guvernamentale.

 

 

 

Ghiorghi Burlacu(PNL) este unul dintre cei mai slabi primari pe care i-a avut oraşul Darabani, ţinând cont şi de faptul că acest colegiu are doi parlamentari şi că liberalii au fost în ultimii patru ani, cu excepţia unuia, la putere în Consiliul Judeţean.

Proiectele începute sau realizate lipsesc aproape cu desăvârşire la Darabani şi sunt mari şanse ca PNL să propună un alt candidat pentru alegerile din noiembrie 2012.

 

 

Ştefănel Rusu (PSD), edilul oraşului Ştefăneşti, este unul dintre cei mai şterşi primari ai actualei legislaturi. Sunt primari PSD de comune care au făcut pentru satele lor mai mult decât a reuşit Rusu pentru oraşul Ştefăneşti. Dacă va fi ales din nou primar se va întâmpla doar pentru că este propulsat de PSD, partid care are la Ştefăneşti o cotă foarte mare.

 

 

 

Sursa: banulbotosanean.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Coafezele, somate să își plătească impozitele! ANAF vrea să reducă evaziunea fiscală și pornește verificarea

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.