Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Sprijin consistent pentru românii cu venituri reduse din partea Guvernului Ponta, prin prețuri mai mici la alimente și alocații mai mari pentru copii

Sprijin consistent pentru românii cu venituri reduse din partea Guvernului Ponta, prin prețuri mai mici la alimente și alocații mai mari pentru copii

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Claudia Țapardel, purtătoare de cuvânt a TSD și eurodeputată PSD consideră că reducerea TVA-ului pentru toate alimentele la 9% este una dintre cele mai importante măsuri social – democrate din Europa ultimilor ani. Alături de dublarea alocațiilor pentru copii, chiar de 1 iunie, și reducerea TVA arată că Guvernul Ponta sprijină populația cu venituri mici și medii din România.

„Începând de astăzi, majoritatea covârșitoare a populației din România va economisi, în fiecare zi, cel puțin 12% din valoarea coșului de cumpărături. Știm că cea mai mare parte a bugetului unei familii din România este dedicată hranei. Mă bucur foarte mult că familiile din România beneficiază în mod direct de două măsuri curajoase și foarte necesare ale Guvernului Ponta”, a declarat Claudia Țapardel.

„Guvernul actual a găsit soluțiile necesare pentru a transfera creșterea economică în buzunarele românilor. Puterea de cumpărare va crește cu cel puțin 15% în bugetele familiilor cu venituri reduse și cu 4% pentru cei care au deja venituri ridicate. Nu uitați că din 2009 și până în 2012 puterea de cumpărare a românilor a scăzut cu peste 6,2%”, a mai spus eurodeputata PSD.

„Dublarea alocațiilor pentru copii și reducerea TVA vor crea un efect pozitiv asupra economiei, prin creșterea productivității și a consumului. Este o veste foarte bună! În antiteză cu măsurile Guvernului Boc, de austeritate și cu creșterea exponențială a poverii fiscale pe spatele populației, măsurile de azi readuc optimismul și încrederea în România”, a specificat Claudia Țapardel, purtătoarea de cuvânt a TSD și deputata europeană PSD.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani