Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Sondaj PSD: Iohannis, Ponta și Cioloș, cei mai credibili lideri naționali pentru botoșăneni

Sondaj PSD: Iohannis, Ponta și Cioloș, cei mai credibili lideri naționali pentru botoșăneni

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Blaga mai puțin credibil ca Băsescu, Gorghiu mai puțin cunoscută ca Macovei. Președintele Klaus Iohannis, fostul prim ministru, Victor Ponta, și actualul premier, Dacian Cioloș, sunt cei mai credibili lideri politic naționali în viziunea locuitorilor orașului Botoșani, rezultă dintr-un sondaj de opinie realizat în perioada 7-11 ianuarie 2016, la nivelul municipiului.

Astfel, Klaus Iohannis se bucură încredere multă și foarte multă din partea a 41,2% dintre respondenții sondajului, în timp ce Victor Ponta cumulează 40,4% încredere multă și foarte multă în rândul botoșănenilor.

Pe locul trei în topul încrederii se situează actualul prim ministru, Dacian Cioloș cu o cotă de 27% multă și foarte multă încredere. Acesta e urmat tot de un fost prim ministru, actualul președinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care cumulează 25,9% multă și foarte multă încredere în rândul locuitorilor municipiului.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, se află pe locul cinci, cu 15,9% multă și foarte multă încredere, fiind urmat de co-președintele PNL, Alina Gorghiu, cu o cotă egală, dar cu o notorietate mai scăzută, fiind mai puțin cunoscută chiar și decât Monica Macovei.

Pe ultimele trei locuri în clasamentul încrederii se află Traian Băsescu, cu 9,7% multă și foarte multă încredere, urmat de co-președintele PNL Vasile Blaga, cu 9,5% și de președintele UNPR, Gabriel Oprea, cu 8,3%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.034 de chestionare aplicate la domiciliul respondenților, înscriindu-se într-o marjă de eroare de ±3%. Sondajul a fost realizat de PIAR MEDIA, singura agenție care a anticipat corect rezultatele de la ultimele scrutine electorale din județul Botoșani.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani