Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Primarul PNL al comunei Brăești refuză să mai candideze. Află motivul acestei decizii!

Primarul PNL al comunei Brăești refuză să mai candideze. Află motivul acestei decizii!

Situatie de-a dreptul ciudata. Daca unii politicieni promit marea cu sarea si ar face orice sa ajunga in functii de conducere, altii, dimpotriva vor sa iasa din joc. Este si cazul unui primar din judetul Botosani. A bifat pana in prezent cinci mandate, ceea ce denota ca a reusit cu brio in cei aproape 20 de ani sa castige increderea concetatenilor sai. A accesat fonduri europene a dezvoltat comuna Braesti dar simte ca activitatea sa de primar ar trebui sa se opreasca aici.

Vorbim de Ioan Toma, primarul PNL de la Braesti. Edilul se simte dezamagit de felul in care oamenii ii percep in general pe primari, acesta fiind unul dintre motivele pentru care vrea sa faca un pas in spate si sa lase un candidat mai tanar sa ii ocupe scaunul.

„Primarul nu mai este o persoana de onoare intr-o localitate. El este confundat cu un hot, cu un bandit cu un inselator, cu orice, mai nou cu un criminal. Toata responsabiltatea prin lege domnii astia au avut grija sa o impinga spre un singur om. Nu se poate niciodata dovedi si nimeni nu o sa poata sa faca lucrul acesta. Am considerat ca pot face ceva pentru comunitatea asta si am facut in masura in care mi s-a permis sa ma desfasor. Am prins fonduri eurpene, un SAPARD, mai un FADR, mai prin deastea guvernamentale, alimentari cu apa, sa facem iluminat public. Deci avem. Astea m-au determinat sa candidez. A doua era un salariu” a spus Ioan Toma, primarul comunei Braesti.

Cum au auzit vestea, liberalii au dat navala sa il convinga pe Toma sa nu renunte, pesemne ca nu au regasit un alt candidat care ar putea castiga Primaria Braesti.

„Nu crede. Deci momentan partidul a facut un sondaj, ieri am avut o discutie, a venit o delegatie din satul vecin sa nu-i las, sa raman. Sa nu las primaria, sa raman in continuare. Eu as putea ramane ca ar mai fi pana la pensie, ca ar mai fi putin dar vreau sa ma duc si la serviciu ca nu am fost de 20 de ani . Noua partidul ne ofera mereu niste bombonele amare, pai multi nu-ti dau voie sa faci nimic si spun cum sa-i dau eu bani la astia, astia sunt bucsiti de bani, au bani de ii intorc cu lopata”, a mai spus Toma

Ioan Toma este inginer agronom de profesie si a activat pana sa fie primar la Directia Agricola. Isi doreste sa revina la serviciu, chiar daca va fi nevoit sa faca zilnic naveta de la Braesti la Botosani.

Sursa: BotosaniExpres.ro

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani