Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Lucrările de reabilitare a complexului monahal Mănăstirea Coşula au fost finalizate

Lucrările de reabilitare a complexului monahal Mănăstirea Coşula au fost finalizate

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Local

Președintele CJ Botoșani, Gheorghe Sorescu, a declarat că s-a început procedura de recepție pentru contractul mare de lucrări. „Noi de fapt mai avem un act adițional cu termen de finalizare finele lunii februarie. Noi suntem interesați ca marea parte din lucrări să fie executate până la finele anului. Vom mai rămâne cu o sumă relativ mică, și luni în ședința ordinară vom veni cu un proiect de hotărâre, este o solicitare a ADR, prin care să se aprobe sumele pentru lucrări din 2016, iar la Coșula va intra o cotă parte”, a spus președintele CJ Botoșani.

Se pare că Mănăstirea Coşula va deveni loc de pelerinaj pentru mulți credincioși botoșăneni și nu numai.

„Puteţi vedea: Biserica, Casa Egumenească, Turnul Clopotniţă, Zona cuhniilor şi zidul de înprejmuire, Arhondaricul, precum şi amenajările peisagistice.Până la 01.febr.2016 va fi finalizată şi pictura interioară a bisericii, iar apoi vă invităm să vizitaţi acest minunat lăcaş de cult din judeţul Botoşani”, a scris Cristian Achiței, vicepreședintele CJ Botoșani pe Facebook.

Lucrările suplimentare au fost evaluate de o sumă de aproximativ 500.000 de lei pentru pictura interioară dar și pentru bazinul ce ar urma să fie folosit pentru stingerea de incendii. Valoarea contractului a fost de 19 milioane de lei noi, cu finanțare prin Programul Operațional Regional.

ZiareBotosani.ro

Local: Alte articole din Botosani