Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dragnea a reușit să-l înlăture pe omul lui Ponta din PSD

Dragnea a reușit să-l înlăture pe omul lui Ponta din PSD

Un nou conflict între „camarazii” Victor Ponta şi Liviu Dragnea pare a se fi consumat la congresul Tineretului Social Democrat. Fostul şef al tinerilor din PSD, Mihai Sturzu, i-a cerut liderului partidului, Liviu Dragnea, să se retragă din funcția de președinte.

Şeful mare al PSD a afirmat despre Sturzu că „are la fel de puțin caracter ca și cel care l-a pus să facă asta”, cu trimitere la fostul preşedinte de partid, Victor Ponta. Mai mult, liderul PSD a declarat că Sturzu i-ar fi propus, după tragedia de la Colectiv, să însceneze un conflict din care să se desprindă un nou partid, care să se alieze cu PSD.

„Nu este admisibil să foloseşti o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru aşa ceva (…) Dacă reforma în PSD trebuie să înceapă, cu ceva cu aşa ceva trebuie să înceapă. Sunt decât câţiva care n-au înţeles că PSD-ul a intrat în altă etapă”, a declarat Dragnea.

Sturzu i-a mai cerut lui Dragnea să îşi asume schimbările pe care acesta le-a propus partidului: „Asumaţi-vă că poate nu trăim atât de mult într-o lume a realităţilor obiective şi a percepţiilor oamenilor despre realitate, că partidele politice operează cu percepţii despre realitate şi despre adevăr. Faceţi dumneavoastră ceea ce ne-aţi spus mereu să facem şi noi, puneţi interesul partidului mai presus de interesul dumneavoastră personal.”

Mihai Sturzu a devenit preşedinte al Tineretului PSD, la puţin timp după ce a intrat în politică, devenind, în 2012, şi deputat. Toate, datorită susţinerii liderului PSD, de-atunci, Victor Ponta.

Atacurile lui Sturzu par a fi o nouă încercare de a discredita imaginea lui Dragnea, preşedinte de partid în exerciţiu, cu o condamnare în primă instanţă. În urma meciului de sâmbătă cu Dragnea, Sturzu a anunțat că, cel mai probabil luni, își va anunța demisia din PSD.

Însă voci mai mult sau mai puţin auzite îl contestă în continuare pe Dragnea. Unii declară chiar şi că liderul PSD ar fi făcut un blat cu preşedintele Klaus Iohannis.

„În momentul în care Liviu Dragnea a ajuns în fruntea partidului am fost sigur că Victor Ponta nu va mai sta mult ca premier. El e condamnat de o primă instanță, nu știu ce va fi în viitor, putea să stea deoparte până își lămurea situația. Dragnea a trecut partidul în Opoziție. El a anunțat primul demisia lui Victor Ponta, înainte ca acesta să vină să spune. Nu cumva Dragnea, în discuțiile cu Iohannis, și-a negociat anumite lucruri schimbându-l pe Ponta? El a fost condamnat în prima instanță și că, dacă s-ar putea aranja anumite lucruri, noi să trecem în Opoziție și Victor Ponta să nu mai fie premier. PSD trece printr-un dezastru, a pierdut toată puterea în țară.”, a susţinut, la Radio Infinit, un membru al PSD Gorj, Cristian Toader Pasti.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani