Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Noi alegeri la social-democrați. Află cine a fost ales președinte al TSD

Noi alegeri la social-democrați. Află cine a fost ales președinte al TSD

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Tineretul din PSD și-a ales, astăzi, noul președinte în cadrul unui congres, care a avut loc în Capitală. Inițial, trei candidați s-au înscris în cursă, însă, ulterior, în cadrul desfășurării Congresului, Andrei Tinu, după ce și-a prezentat proiectul de candidat, a anunțat că se retrage din competiție și i-a rugat pe cei care îl susțineau să dea voturile lor unui alt candidat — Gabriel Petrea.

Gabriel Petrea a fost ales noul președintel al TSD, cu 801 voturi. Contracandidata lui, Gabriela Podașcă, a pierdut șefia tineretului social-democrat, cu 189 de voturi.

Mihai Sturzu a susținut un discurs, de la tribuna Congresului, în care l-a atacat pe Liviu Dragnea, cerându-i să se suspende din partid.

„Domnule președinte Dragnea, ați spus niște chestiuni foarte importante la Congres și am crezut în ele: că președintele are nevoie de vicepreședinți noi, de o conducere nouă. Am doar câteva nume, să îmi spuneți de câte ori i-ați văzut la televizor pe Tudose, Vlase. Ne-ați spus: 'să nu fie liste cooperative la alegeri'. A fost plină sală și aici sunt două posibilități: ori dumneavostră una spuneți pe scenă și alta faceți în spatele ușilor închise, ori oamenii pe care îi promovați nu vă ascultă, ceea ce e trist pentru că dumneavoastră trebuie să reformați partidul", a spus Sturzu.

„Ziua de astăzi e un simbol puternic, Congresul TSD. L-am așteptat, nu mai candidez. Haideți să facem unul important, cu valoare simbolică. Asumați-vă schimbările pe care dvs. le-ați propus pardului nostru. Faceți dvs, ceea ce ne-ați spus să facem mereu: puneți interesul partidului mai presus decât interesul personal. Suspendați-vă conform statutului (...) Convocați un Congres PSD fără liste și haideți să ne pregătim corect pentru 2016", a mai declarat liderul TSD.

„A fost ultima încercare de a pune umărul în construcția acestui partid. De astăzi înainte, pentru mine, există următoarea alternativă: putem continua și să reformăm partidul și aveți în mine cel mai puternic aliat sau ne despărțim aici pentru că eu cred mai mult în aceste principii decât în niște oameni", a adăugat liderul TSD.

Liviu Dragnea a declarat, înainte de începerea Congresului, că și-ar dori să fie ales Gabriel Petrea.

„Astăzi este un moment important pentru noi, astăzi se va naște un lider pe care eu o să-l ajut foarte mult. Vreau ca, împreună cu el, ei, în 2016, să pregătim o nouă generație de lideri în partid. Va fi o nouă bătălie, va fi o competiție și eu sunt sigur că tinerii PSD-iști au înțelepciunea să își aleagă liderul de care au nevoie", a spus Dragnea.

Actualul lider a afirmat că, indiferent cine va fi noul şef al TSD, „câştigător va fi Liviu Dragnea".

„Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel al lui Ceauşescu şi bine a făcut. Evident că nu am ce să-i reproşez domnului. Dragnea, omul a candidat, a preluat funcţia. Vreau să le reproşez că nu au avut curaj sau nu au ştiut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi într-o poziţie în care am avut un singur candidat", spunea, la acel moment, Sturzu.

Tensiunile au continuat în interiorul PSD. Ulterior, acestuia i-a fost restricționat accesul la prima ședință a BPN, după validarea noii structuri de conducere a PSD.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani