Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cozmin Guşă: „Iohannis va plăti în cazul în care guvernul Cioloş va fi un eşec administrativ”

Cozmin Guşă: „Iohannis va plăti în cazul în care guvernul Cioloş va fi un eşec administrativ”

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Politic

Cozmin Guşă a fost invitatul Andrei Miron şi al lui Octavian Hoandră, la Realitatea TV, unde a vorbit despre provocările noului guvern Cioloş, despre criteriile prin care va fi judecată performanţa sa, dar şi despre principalul dezavantaj al lui Dacian Cioloş.

Analistul politic a analizat principalele evenimente ale ultimilor săptămâni, la Realitatea TV, explicând care sunt principalele riscuri pe le-ar putea întâmpina guvernarea Cioloş şi cum se va răsfrânge un eventual eşec administrativ asupra preşedintelui Iohannis.  

„Klaus Iohannis va plăti doar în cazul în care guvernul Cioloş va fi un eşec administrativ, nu politic. Guvernul Cioloş ar putea pica oricând în urma unei moţiuni, deocamdată trebuie instalat. Iohannis poate fi compromis prin lipsa de performanţă administrativă a guvernului Cioloş, nu prin creşterea nivelului de trai, nu prin schimbări, pentru că nu vor avea timp să le facă într-un an. Iar performanţa administrativă se măsoară prin: corectitudine în licitaţii, dispariţia clientelei şi a oamenilor de afaceri abonaţi la afacerile cu statul sau, dacă vor rămâne acolo şi după luna februarie, înseamnă că cei puşi în funcţia de miniştri de Cioloş nu şi-au făcut treaba. Dacian Cioloş vine cu echipa de miniştri, de manageri: un manager dă sarcini dimineaţa, le verifică dimineaţă şi la prânz şi face evaluări la finalul săptămânii. Asta am inventat noi, că să fii ministru e greu. Ministerele sunt înţesate de nepoţi, nepoţei, prieteni, copii ai prietenilor", a precizat Cozmin Guşă.

Ulterior, consultantul politic a revenit asupra portretului noului premier şi a dezvăluit şi care este, în opinia sa, principalul dezavantaj al lui Dacian Cioloş.

Avantaje şi dezavantaje: Cioloş are şi dezavantaje. Nu îl cunosc, ne-am întâlnit personal poate o dată, dar ce se vede şi ce se ştie şi cunosc destui prieteni de-ai lui este că este muncitor şi nu prea comunicativ. Ori în România după un preşedinte "vorbete" ca Ponta şi un preşedinte "super vorbete" ca Băsescu avem un preşedinte care nu prea vorbeşte şi un prim-ministru care va vorbi mai puţin. Trebuie să ne obişnuim că cel care e recomandat de munca lui are acţiune şi ar trebui să fie suficient de inteligent să compenseze comunicarea publică într-o ţară disperată ca România de discuţii şi de transparenţă.

ZiareBotosani.ro

Politic: Alte articole din Botosani