Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Vești bune pentru funcționarii publici. SNFP a primit asigurări că se va modifica Ordonanța privind salarizarea

Vești bune pentru funcționarii publici. SNFP a primit asigurări că se va modifica Ordonanța privind salarizarea

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) a primit asigurări de la Comisia pentru muncă din Camera Deputaților că se va modifica Ordonanța 57 privind salarizarea pe 2016, a declarat președinte SNFP, Sebastian Oprescu.

„Am hotărât împreună să se modifice Ordonanța 57 care prevede salarizarea pe anul 2016 în sensul că odată cu legiferarea să se introducă un amendament, un articol, care să elimine discriminările existente pe funcții publice similare. Mai precis spus, egalizarea salariilor pe funcții publice similare astfel încât să nu mai existe discriminări în interiorul ordonatorului principal de credite, în interiorul instituției. Dacă ai o anumită funcție, oricum te-ai numi, ești plătit la fel și în funcție de domeniul de activitate. Aici nu este vorba despre o creștere salarială. Dacă pentru unii este o creștere salarială, este datorată ca urmare a corectării sistemului de salarizare și nu a unui sistem de salarizare care să aducă o creștere pentru toți funcționarii publici”, a spus Oprescu.

El a precizat că decizia va fi pusă în aplicare odată cu apariția legii și se va aplica până la data la care va apărea noua lege de salarizare „care va prelua salariile în plată și bineînțeles vom vedea politica guvernamentală privind salarizarea”. „Corecția în interiorul instituțiilor publice trebuie să o facă Parlamentul, iar legea salarizării pe următoarea perioadă trebuie să o facă Guvernul. 67% din administrația publică locală este plătită cu salariul minim pe economie, indiferent de nivelul studiilor, de complexitatea activității", a mai arătat președintele SNFP. AGERPRES


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani