Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Val de caniculă în România! Valorile termice vor depăși 30 de grade Celsius

Val de caniculă în România! Valorile termice vor depăși 30 de grade Celsius

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Finalul lunii mai ne aduce vreme extrem de călduroasă, cu valori termice ce vor depăși 30 de grade Celsius, anunță meteorologii.

Valul de aer cald va fi prezent în țara noastră în partea de sud și de est, în timp ce în celelalte zone apar ploi și vijelii. Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică pe durata săptămânii în partea de vest, cantităţile de precipitaţii putând fi însemnate. De luni după-amiază până marţi dimineaţă, în 13 judeţe va fi cod galben de averse torenţiale, vijelii, grindină şi descărcări electrice.

„Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile vestice, nordice, sud-vestice şi centrale. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp”, a anunţat, luni, Administraţia Naţională de Meteorologie.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani