Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Toamna începe să îşi facă simţită prezenţa. Vezi prognoza meteo pe două zile

Toamna începe să îşi facă simţită prezenţa. Vezi prognoza meteo pe două zile

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Sfârşitul lunii august este aproape şi deja se simte în unele regiuni parfum de toamnă. Potrivit meteorologilor, zilele următoare sunt caracterizate de instabilitatea atmosferică, nu doar pentru zonele de munte, ci pentru întreaga jumătate de nord a ţării, unde vor fi frecvente descărcări electrice şi averse. În schimb, în sud, astfel de fenomene sunt mult mai rare, ploile de scurtă durată fiind doar izolat. Temperaturile maxime se vor ridica până la 34 de grade Celsius.

Luni se menţine vreme instabilă în jumătatea de nord a ţării şi în toate masivele montane, unde sunt aşteptate înnorări temporar accentuate şi frecvente averse însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt. Nu lipsesc nici căderile de grindină, iar pe versanţii montani şi cantităţile de apă aduse de ploi sunt mai serioase. În sudul şi sud-estul ţării însă, din nou vorbim despre vreme călduroasă, soarele este mult mai prezent şi doar izolat se aşteaptă câteva ploi de scurtă durată. Cât despre temperaturi, 20 de grade va fi maxima zilei în nordul Moldovei, în timp ce în Lunca Dunării la amiază se vor atinge 34 de grade, aproape de pragul caniculei în câteva localităţi.

Marţi, tot în jumătatea nordică a ţării şi la munte rămâne vreme instabilă, cu averse, fulgere, tunete şi vânt alert la nivel local. Izolat sunt de aşteptat din nou ploi mai bogate, dar şi căderi de grindină, mai probabil în zonele montane. În sud, soare şi nori deopotrivă şi numai câţiva stropi pe ici, pe colo, după-amiaza şi seara. Temperaturile pornesc de la doar 18 grade în nordul Moldovei, însă ating din nou 34 de grade în Lunca Dunării, unde rămâne vreme călduroasă.

Miercuri, tot instabilă rămâne vremea, cu multe averse, descărcări electrice, izolat grindină şi vânt puternic în timpul ploilor în mare parte din ţară şi doar în sud-est vorbim despre numai câţiva stropi. Aici temperaturile încă rămân ridicate. Maximele zilei se încadrează între 20 şi 34 de grade, cu cele mai mari valori în sud şi sud-est. Tendinţa este ca şi aici vremea să se mai răcorească, iar la jumătatea săptămânii să vorbim despre temperaturi normale pentru data din calendar, dar şi despre ploi pe arii extinse în majoritatea regiunilor.

La mare, vremea nu e nici urâtă, nici frumoasă. Sunt câteva raze de soare bune pentru una-două ore de plajă, dar şi nori ce pot să scuture trecător averse slabe, iar vântul nu dă semne de agitaţie. În aer, termometrele indică 26....28 de grade nici prea calde, nici prea reci, iar apa mării e perfectă pentru baie, circa 25 de grade lângă ţărm. Nici vântul nu dă semne de agitaţie.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani