Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Și-au luat bilet în ultimul moment în autocarul morții

Și-au luat bilet în ultimul moment în autocarul morții

Categorie : National

Drumul a zeci de turişti ucraineni care se întorceau în ţara natală după o vacanţă petrecută pe litoralul bulgăresc s-a oprit brusc, ieri noapte, la kilometrul 54 al Autostrăzii Soarelui din România. Autocarul în care se aflau 51 de persoane şi cei doi şoferi s-a răsturnat după ce conducătorul auto ar fi adormit la volan. Două femei au murit, iar zeci de oameni au fost transportaţi cu ambulanţele la mai multe spitale din Capitală.

Tragedia rutieră s-a petrecut în jurul orei 2.00 noaptea, atunci când “autocarul morţii” ce venea spre Bucureşti a derapat, a lovit bara de protecţie de pe autostradă şi s-a “culcat” pe o parte, după o alunecare de zeci de metri pe câmp.

Imaginea de coşmar a fost observată de o şoferiţă care se afla la mică distanţă în spatele mastodontului ce a dispărut brusc de pe şosea. Ea a alertat autorităţile care, în scurt timp, au ajuns la locul tragediei.

Pasageri aruncaţi pe pământ, alţii, captivi între fiarele autocarului, urlând de durere, cu toţii au ajuns pe mâinile medicilor SMURD din Călăraşi şi Bucureşti. Cum nu cunoşteau limba română, unii dintre răniţi s-au înţeles mai mult prin semne cu salvatorii.

Din păcate, una dintre pasagere a fost găsită strivită sub mijlocul de transport, iar o tânără ce urma să împlinească 18 ani a fost aruncată prin parbriz şi nu a mai putut fi salvată. Părinţii săi, cu care fusese în vacanţă, au stat la căpătâiul ei, sperând într- o minune.

Moartea hâdă le-a răpit fiica, ghinionul lor fiind că au cumpărat biletele pentru “autocarul morţii” în ultimul moment. Aşa cum au făcut şi mulţi alţi pasageri.

Şoferul ar fi adormit la volan

Alte 48 de persoane, printre care 21 de copii care fuseseră într- o tabără la mare, au ajuns cu ambulanţele la cinci spitale din Capitală. Un bărbat şi o femeie s-au ales cu membrele amputate, iar alţii au fracturi pe tot trupul.

Poliţiştii de la “Rutieră” au început o anchetă pentru a stabili cum a fost posibilă o asemenea tragedie. Întrucât la faţa locului nu sunt urme de frânare, oamenii legii iau în calcul varianta ca şoferul bulgar în vârstă de 33 de ani, rănit grav şi el, să fi adormit la volan.

Nu exclud însă şi o defecţiune tehnică a vehiculului, care, ieri, a fost pus pe roţi şi dus la poliţie, unde se va face o expertiză a acestuia.

Unul dintre răniţi se află în comă

În urma accidentului de pe A2, 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost transportate la cinci spitale din Capitală. Astfel, la Spitalul de Urgenţă Floreasca au ajuns 13 pacienţi, dintre care doi sunt în stare gravă - unul este în comă, iar celuilalt i-a fost amputat un braţ. Alţi 8 sunt internaţi cu leziuni minore, unul a fost transportat către altă unitate, iar 4 au refuzat internarea.

La Spitalul Grigore Alexandrescu au fost duşi 10 copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani. Toţi sunt conştienţi şi stabili. Un bărbat, 3 femei şi 4 minori au ajuns la Spitalul Universitar şi sunt în stare bună. 11 răniţi au fost transportaţi la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Dintre aceştia, patru au fost mutaţi la Marie Curie, cinci nu au avut nevoie de internare, un băiat de 15 ani a fost operat pe Secţia de chirurgie plastică, iar un alt tânăr care a suferit un traumatism cervical se află pe Secţia de neurochirurgie.

Dintre cei patru minori care au ajuns la Spitalul Marie Curie, unul a suferit un traumatism cranio-cerebral, fiind internat pe Secţia de Terapie Intensivă. Ceilalţi trei sunt în stare bună, având lovituri minore. Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Pantelimon. Sursa: libertatea.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani