Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
SECRETUL din adâncuri: Ce se ascunde sub Marea Neagră

SECRETUL din adâncuri: Ce se ascunde sub Marea Neagră

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Într-o cronică scrisă înaintea Primului Război Mondial, apare o poveste misterioasă în care se vorbește de faptul că țăranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane de mii de kilometri lungime, săpate sub Marea Neagră, doar pentru a-și duce oile până în Turcia.

În anii '80, soldații care munceau pe Canalul Dunăre-Marea Neagră au descoperit din întâmplare o altă gură de acces a acestor tuneluri. Aceasta, aflându-se într-un cimitir din Murfatlar, era folosită în dese rânduri de muncitorii de la canal pentru a trece în Bulgaria. Așadar, se pare că exportul nu se realiza pe uscat sau cu vasele, ci prin două tuneluri de dimensiuni impresionante. Cele două tuneluri ar porni din sudul Dobrogei actuale și din cadrilater apoi traversează Marea Neagră.

Conform floaredetei.ro, în timpul războiului, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranță națională și au fost păzite. De asemenea, sunt bănuieli cum că Securitatea era la curent cu existența acestor tuneluri și nimănui nu îi era permis să se apropie de căile de acces.

Deocamdată nu se cunosc mai multe informații legate de cine a construit aceste două tuneluri și nici despre motivul pentru care ele traversează prin subteran Marea Neagră.

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani