ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De ce e periculos să punem sare pe castraveți

De ce e periculos să punem sare pe castraveți

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : Sanatate

Castravetii sunt formati 90% din apa, continand si potasiu, un electrolit esential pentru o hidratare optima. Desi castravetii au nenumarate beneficii, consumul acestora cu sare nu ne face deloc bine.Castravetele este depurativ si un excelent diuretic si este foarte bogat in fibre, fiind util in eliminarea surplusului de grasimi.

In schimb, sarea, desi este extrem de necesara in alimentatie, aduce la retentia de apa si la crestere volumului de fluide din corp.

Astfel, daca mancam castraveti proaspeti cu sare neutralizam beneficiile acestor legume cu un rau. Castravetii te ajuta sa te hidratezi avand 90% apa, in timp ce sarea pe care o punem pe deasupra lor nu face decat sa depuna acea apa in organism.

Retentia de apa reprezinta faptul ca organismul depoziteaza mai multe lichide decat ar avea nevoie. Mare atentie la acest lucru deoarece in spatele retentiei de apa se ascund alte afectiuni, precum hipertensiunea arteriala, boli cardiace, afectiuni ale tiroidei, boli renale sau probleme la ficat.

Beneficii ale castravetilor

Bun pentru silueta: 100g de castraveti inseamna in jur de 15 calorii si nu contin colesterol sau grasimi daunatoare sanatatii. In schimb, castravetele are un continut important de fibre si contribuie la detoxifierea organismului, imbunatateste digestia, ne ajuta sa inlaturam constipatia si diminueaza riscul de cancer de colon.

Pastreaza sanatatea inimii: castravetele este o sursa minunata de potasiu, care combate efectele sodiului si contribuie la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, castravetele contine si magneziu si fibre, importante pentru sanatatea inimii, iar consumul lui regulat ajuta si la reglarea nivelului de colesterol.

Ajuta articulatiile: castravetele contine siliciu, un oligomineral a carui concentratie din organismul nostru scade odata cu varsta si care este esential pentru asimilarea calciului, a magneziului sau a fosforului. Un deficit de siliciu cauzeaza pierderea elasticitatii pielii, slabirea rezistentei ungiilor, oaselor si a articulatiilor, motiv pentru care consumul frecvent de castraveti (in special alaturi de suc de morcovi) amelioreaza artrita si intareste articulatiile.

De asemenea, castravetii contin si o cantitate surprinzator de mare de vitamina K, care intareaste oasele si are un rol important in prevenirea bolii Alzheimer.

Solutie impotriva respiratiei neplacute: taie o feliuta de castravete si preseaza-o de cerul gurii cu limba timp de 30 secunde. Fitochimicalele din compozitia castravetelui actioneaza impotriva bacteriilor din gura ce cauzeaza respiratia urat mirositoare.
Puternice proprietati antioxidante si anticancerigene: castravetele contine vitamina A si C, dar si lignani care reduc riscul de cancer, in special de cancer de san, ovarian sau de prostata. De asemenea, datorita continutului de luteina, beta-caroten sau acid cofeic, castravetii ne ajuta sa luptam impotriva radicalilor liberi si intarzie aparitia semnelor imbatranirii.

Ajuta in diabet: consumul regulat de castraveti stimuleaza pancreasul si echilibreaza nivelul glicemiei.

ZiareBotosani.ro

Sanatate: Alte articole din Botosani