Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Se cere schimbarea Legii asociaţiilor de proprietari. Ce modificări ar urma să fie făcute

Se cere schimbarea Legii asociaţiilor de proprietari. Ce modificări ar urma să fie făcute

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că este necesară modificarea legii privind asociațiile de proprietari, argumentând că aceasta are anumite disfuncționalități. Pe de altă parte, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari susţin că tot mai multe încep să dispară, consecinţa urmând să fie distrugerea blocurilor.

„Este necesară modificarea Legii 230 — legea în baza căreia sunt organizate asociațiile de proprietari. Modificarea legii trebuie să fie rezultatul unei dezbateri ample, în care să fie implicați toți acei oameni care au expertiză în domeniu, care cunosc foarte bine disfuncționalitățile generate de legea actuală sau de interpretarea actuală a legii", a spus Orban la o dezbatere.

Liberalul a susținut că asociațiile de proprietari se confruntă cu monopoluri, de la furnizarea apei și energiei termice, la serviciul de salubrizare.

„Asociațiile de proprietari suportă consecințele unei reglementări a acestor monopoluri care de multe ori sunt împotriva cetățeanului", a arătat Orban, subliniind că la elaborarea legislației trebuie să fie consultate și asociațiile de proprietari.

Pe de altă parte, președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuță, a susținut că în fiecare zi se primesc 10-15 informări privind desființarea de asociații, arătând că acest lucru este cauzat de birocrație.

„Eu înțeleg să ne chinuim să strângem banii de apă, de canalizare, de încălzire, dar chiar să strângem bani pentru tot felul de activități independente și profesii mai mult sau mai puțin liberale nu mi se pare normal", a afirmat Mereuță.

Potrivit acestuia, un efect al desființării asociațiilor de proprietari este distrugerea blocurilor.

Mereuță a criticat avizul negativ al Guvernului și votul din Parlament în ceea ce privește proiectul privind convențiile civile pentru asociațiile de proprietari. El a adăugat că speră ca premierul Victor Ponta să ceară PSD să introducă un nou proiect privind asociațiile de proprietari.

PNL în parteneriat cu Liga Habitat a organizat joi, la Palatul Parlamentului, dezbaterea publică „Reglementarea organizării și funcționării asociațiilor de proprietari".

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani