Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Schimbări majore la Carrefour. Mii de angajați sunt concediați!

Schimbări majore la Carrefour. Mii de angajați sunt concediați!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Gigantul francez Carrefour a anunțat un plan de relansare care presupune pe de o parte concedierea a mii de oameni, iar pe de o alta majorarea investiţiilor în comerţul electronic.

Noul director general al Carrefour, Alexandre Bompard, a prezentat marţi noul său plan strategic de relansare care prevede reducerea costurilor, mii de concedieri şi majorarea investiţiilor în comerţul electronic, pe fondul concurenţei venite de la Amazon, dar şi noi parteneriate în China, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Schimbarea majoră pentru cel mai mare retail european Carrefour va afecta aproximativ 2. 400 de angajaţi din Franţa. Aceştia vor părăsi compania voluntar, respectând o schemă de plecări bine stabilită.

În Franța, Carrefour este cel mai mare angajator din sectorul privat, cu un număr de 115. 000 angajaţi din totalul de 384. 000 la nivel global.

Obiectivele planului de relansare sunt reducerea mărimii hipermarketurilor din Franţa, vânzarea a 273 de foste magazine Dia şi creşterea şi dezvoltarea segmentului de produse organice. Pentru 2022, Carrefour îşi propune triplarea vânzărilor produselor organice la cinci miliarde de euro.

După ce anunţul a fost făcut oficial, acţiunile companiei au urcat marţi dimineaţă cu 4,9% la Bursa de la Paris. Marele gigant Carrefour va pune accentul pe dezvoltarea online şi pe extinderea pieţei, în marile oraşe urmând a fi deschise cel puţin 2.000 de magazine în următorii ani.

În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri Carrefour, 218 supermarketuri, 42 magazine de proximitate, 10 magazine de proximitate și un magazin de comerţ online. sursa: libertatea.ro


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani