Romsilva produce anual în pepinierele proprii peste 80 de milioane de puieți forestieri

Romsilva produce anual în pepinierele proprii peste 80 de milioane de puieți forestieri

Regia Națională a Pădurilor (RNP) - Romsilva produce anual peste 80 de milioane de puieți forestieri în pepinierele proprii, costurile totale pentru regenerarea pădurilor și producerea de puieți fiind de circa 110 milioane de lei, a declarat pentru AGERPRES Mihai Daia, șeful serviciului de împăduriri din cadrul RNP.

cRomsilva este, la ora actuală, cel mai mare producător de puieți forestieri din țară. În fiecare an producem în jur de 80 de milioane de puieți, care sunt folosiți pentru împădurirea și regenerarea fondului forestier național, circa 35 de milioane în campania de primăvară și 40 de milioane în cea de toamnă. Restul îi păstrăm în stoc pentru anul următor, dar oferim și sponsorizări instituțiilor publice care vor să facă astfel de lucrări. Anual, costurile totale pentru regenerarea pădurilor și producerea de puieți se ridică la 110 milioane de lei", a precizat Daia.

Acesta a menționat că profitul nu iese din această activitate, ci din vânzarea puieților ornamentali.

„Producem circa 60 de specii de puieți forestieri, foioase și rășinoase, dar și puieți ornamentali pe care îi punem pe piață pentru cei interesați. Noi încercăm să venim pe piață cu o gamă cât mai largă de puieți ornamentali și la prețuri atractive", a mai spus șeful serviciului de împăduriri din cadrul RNP.

În general toate direcțiile silvice își produc puieții necesari pentru lucrările de regenarare în funcție de specificul zonei, câmpie, deal sau munte, fără a apela la importuri.

Romsilva este prezentă la tradiționalul târg de agricultură, industrie alimentară și zootehnie Banat Agralim, care debutează vineri la Timișoara, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României" cu un stand în care își prezintă această activitate.

Potrivit directorului general al Romsilva, Adrian Crăciunescu, puieții forestieri pot fi oferiți și administrațiilor locale pentru a crea culturi forestiere necesare protejării localităților mai ales că în zona de vest vegetația forestieră reprezintă sub 3%, "poate că este cea mai mare suprafață de câmpie fără păduri".

Târgul dorește să valorifice și să pună în evidență progresele din domeniul agriculturii, produselor agroalimentare și a ocupațiilor tradiționale, acestea având o pondere semnificativă în aceasta zonă a țării. Sursa: AGERPRES.ro

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Alimentul periculos de pe masa de Paște. Ce spune medicul Alin Popescu: „E o regulă pe care mulţi nu o respectă”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.