Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Românii au înmatriculat, în cinci luni, de 6 ori mai multe mașini second hand decât noi

Românii au înmatriculat, în cinci luni, de 6 ori mai multe mașini second hand decât noi

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Numărul de mașini second hand înmatriculate în primele 5 luni ale anului a ajuns la peste 214.000 unități, aproximativ 71% din volumul înregistrat pe întreg anul 2016, adică de 5,8 ori mai multe decât cele noi, potrivit datelor Asociației Importatorilor și Producătorilor de Automobile (APIA).

Această situație se datorează, după cum APIA a și semnalat încă de anul trecut, eliminării de la 1 februarie a Timbrului de Mediu. Ceea ce este și mai grav insă, este faptul că s-a triplat numărul autoturismelor rulate importate cu emisii poluante ridicate – Euro3 și Euro2, respectiv de la circa 29.672 de unități în 2016 la aproximativ 87.099 de unităti în 2017”, spun reprezentanții APAI.

Confrom datelor APIA, vânzările de autoturisme noi realizate în primele cinci luni din 2017 au fost, ca și în anii precedenți, susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice, ponderea acestora din total fiind de 73%, comparativ cu 27% persoane fizice. Cu toate acestea, se remarcă faptul că au crescut atât ponderea, cât și volumul achizițiilor realizate de către persoanele fizice, de la 13% la 27%, iar volumul, cu 166%.

Aceste cifre ne arată, de fapt, detașarea tot mai mare a persoanelor fizice de Programul “Rabla”, care astfel, începe să-și reducă efectul de așteptare pe care l-a generat în ultimii ani în piață”, se mai arată în analiza APIA. Integral pe Green Report


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani