Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Previziuni SUMBRE ale meteorologilor. Ne așteaptă o iarnă lungă, cu fenomene meteo EXTREME

Previziuni SUMBRE ale meteorologilor. Ne așteaptă o iarnă lungă, cu fenomene meteo EXTREME

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Am avut parte de o vară atipică. Ploile au fost fenomenul meteo ce ne-a cauzat cele mai mari probleme, nu canicula. Se pare că vremea nu se va liniști nici în următoarele luni. Conform estimărilor făcute de meteorologi, iarna va fi lungă în acest an, din cauza unor curenți ce-și modifică traiectoria.

Conform primelor informații, sfârșitul lunii noiembrie va reprezenta începutul iernii. În lunile decembrie, ianuarie și februarie vor fi ninsori frecvente, fără să se înregistreze viscol sau ger.

Fenomene extreme vor apărea la începutul lunii martie. Gerul și viscolul vor lovi mai multe zone din Europa.

Probabilitatea producerii unui fenomen El Nińo, un episod meteorologic sever care duce la creşterea temperaturilor medii la nivel global, a ajuns la 70% în ultimul trimestru al anului, a anunţat luni Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de AFP.

„Conform previziunilor modelelor şi interpretărilor experţilor, există o probabilitate de circa 70% ca circumstanţele observate să atingă stadiul unui episod El Nińo de o intensitate scăzută în ultimul trimestru al anului 2018 şi în timpul iernii boreale 2018/19", a indicat într-un comunicat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), o agenţie ONU cu sediul la Geneva.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani