Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Preotul mort de ziua lui într-un accident rutier şi-a prevestit moartea

Preotul mort de ziua lui într-un accident rutier şi-a prevestit moartea

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Preotul care a murit joi într-un accident rutier în Argeş, chiar de ziua lui, şi-a prevestit moartea. Cu o săptămână înainte de tragedie, el le-a povestit rudelor că va urca de tânăr la ceruri şi le-a cerut să-l îmormânteze în cimitir şi nu în curtea Bisericii, aşa cum se obişnuieşte.

Preotul Daniel era iubit de toţi credincioşii din Dealul Bradului, acolo unde slujea de ani buni. Cu toţii îl ştiau ca pe un om împlinit şi plin de viaţă, numai că în ultima perioadă vorbea tot mai mult despre moarte, dar şi despre cum vrea să fie organizată înmormântarea. Le-a arătat rudelor chiar şi locul de veci pe care şi-l alesese, în cimitir, şi nu în curtea bisericii, aşa cum sunt înmormântaţi preoţii.

„A avut o premoniţie. Am rămas trăznit când am auzit. Zise: naşule aici a zis să-l ingroape (...), ca aici să-l îngroape, că el nu scapă, nu trece de 40 de ani", a declarat o rudă a bărbatului.

„I-a spus fetei mele să ne facem şi noi aici. Zice, uite aici să ne facem şi noi un cavou. Tatăl lui tot aşa tânăr a murit şi el mereu zicea că crede că o să moară şi el ca tatăl lui, mai tânăr", a declarat soacra preotului.

Chiar de ziua lui, preotul din Argeş a intrat cu mașina într-o cisternă. Cu câteva minute mai devreme, mai mulți oameni l-au văzut într-o parcare certându-se aprins cu cineva la telefon. Nervos, a apăsat pedala de acceleraţie, iar gestul i-a fost fatal.

Impactul a fost extrem de violent, informează România TV. Martorii, dar și șoferul cisternei pe care a lovit-o, spun că în momentul accidentului, preotul conducea cu peste 150 de km la oră.

„A fost fractiune de secundă. De acolo de sus a venit cu viteza mare si a venit direct sub mine, sub masina", a povestit şoferul cisternei.

Cu puţin timp înainte de accident, preotul a fost văzut într-o parcare din Piteşti. Era extrem de nervos, ambala maşina şi se certa cu cineva la telefon.

A demarat apoi în mare viteză, dar câteva sute de metri mai încolo drumul i s-a curmat brusc. "Eram în spatele cisternei. L-am vazut aşa ca o ghiulea. Au sărit bucăţi din maşină", a povestit un martor la teribilul accident.

Preotul a împlinit chiar joi 37 de ani şi era tată a doi copii. Ca o ironie a sorţii, în timp ce îşi dădea ultima suflare, prietenii îi scriau mesaje de felicitare de ziua lui pe pagina de Facebook.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani