Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Premieră: Județul Maramureș, primul care impune restricțiile de deplasare și pe parcursul zilei. Ce alte măsuri s-au luat

Premieră: Județul Maramureș, primul care impune restricțiile de deplasare și pe parcursul zilei. Ce alte măsuri s-au luat

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) din Maramures a decis ca masurile legate de COVID-19 promovate la nivel national ca recomandari si obligatorii doar pe parcursul noptii vor fi obligatorii si ziua in acest judet, a anuntat luni seara, intr-o interventie la Digi24, prefectul judetului Maramures, Nicolae Ungur (foto stanga).

Astfel, maramuresenii vor putea iesi pe strada doar in anumite scopuri, bine precizate, avand asupra lor hartia semnata cu informatii asumate pe propria raspundere si adeverinta de la angajator, in cazul in care se deplaseaza catre serviciu.

In plus, in Maramures magazinele vor avea un program special pentru persoanele varstnice, cele mai vulnerabile la COVID-19, mai exact intervalul orar 7-11, dimineata.

„E un pionierat si e o decizie destul de dificila, nu ne-a fost usor", a mai spus prefectul, precizand ca masurile obligatorii sunt instituite pe perioada 25 martie - 15 aprilie.

„Incercam sa facem un lucru bun in actualul context. E o masura buna pentru cetatenii care nu inteleg (...) Chiar eu am auzit pe strada comentariul 'Este o vrajeala...'", a mai argumentat prefectul judetului Maramures.

In ceea ce priveste programul special pentru varstnici, Nicoale Ungur a spus ca ideea a fost "de a proteja cea mai expusa categorie de varsta".

Mai mult, Comitetul pentru Situatii de Urgenta de la nivelul judetului Maramures a decis sa identifice persoanele cu varste peste 65 de ani si fara apartinatori, pentru a le sprijini in aceasta perioada dificila prin intermediul autoritatilor locale, care "cunosc cel mai bine situatia lor".


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani