Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Peste un milion de mașini sunt afectate de o mare problemă! Vezi cine a descoperit-o!

Peste un milion de mașini sunt afectate de o mare problemă! Vezi cine a descoperit-o!

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Chrysler, compania afectată de vulnerabilitățile software, cheamă peste un milion de mașini pentru a fi actualizate. Și asta mulțumită a doi hackeri care au găsit problema!

Momentul în care doi experți în securitate informatică au arătat că poți controla mașini de la distanță a fost unul în care era evident că s-a dat prea puțină atenție unui așa subiect. Pentru a controla o mașină, au avut nevoie de un computer și un iPhone.

„Accelerația a încetat să mai funcționeze. Am apăsat cu disperare pe pedală, dar viteza a tot scăzut până s-a oprit complet. Asta s-a întâmplat chiar în momentul în care eram pe un pasaj suprateran mai lung și nu aveam niciun mijloc de a scăpa”, scrie jurnalistul care se afla în mașina controlată de cei doi experți.

Acești hackeri erau la 15 kilometri și testul a mai cuprins și condusul mașinii într-un șanț fără ca șoferul să poată face ceva. Vehiculul controlat a fost un Jeep Cherokee, iar cei doi au arătat că pot opri motorul maşinii, controla frânele și pot conduce mașina după cum doresc, dacă doresc. Sursa: realitatea.net


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani