Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Pelerini răpuși de frig. Zeci de credincioși, luați cu targa de la moaștele Sf Parascheva

Pelerini răpuși de frig. Zeci de credincioși, luați cu targa de la moaștele Sf Parascheva

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Zeci de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, sâmbătă noaptea, la Iași din cauza frigului și a oboselii. Pelerinajul la moaștele Sf Parascheva coincide în acest an cu venirea unui front atmosferic extrem de rece în zona de nord-est țării.

Zeci de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale, sâmbătă, la Iași din cauza frigului și a oboselii. Pelerinajul la moaștele Sf Parascheva coincide în acest an cu venirea unui front atmosferic extrem de rece în zona de nord-est țării.

Mii de credincioşi din toată ţara s-au adunat la Iaşi ca să se închine la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Este cel mai mare pelerinaj religios din România.

În acest an în Capitala Moldovei au ajuns pentru prima dată şi moaştele Sfintei Maria Magdalena de la Muntele Athos.

Din cauza oboselii, dar şi a temperaturilor scăzute, 40 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale în prima parte a zilei de sâmbătă. În plus, oamenii refuză să mănânce sau să bea în timp ce stau la coadă, transmite corespondentul Realitatea TV.

Greul abia de duminică începe, când codul galben de frig și ploi va cuprinde treptat și zona Moldovei.

Credincioşii prăznuiesc pe 14 octombrie sărbătoara Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată ocrotitoarea Iaşului şi a întregii Moldove.

Mii de credincioși au ajuns deja la Iași pentru a se ruga la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. De vineri seară și până sâmbătă, în jurul prânzului, au trecut pe la moaște nu mai puțin de 30.000 de crendincioși, cozile fiind deja impresionante, dar se estimează că numărul total al pelerinilor se va ridica, până miercuri, la nu mai puțin de 600.000. sursa: realitatea.net

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani