Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Ne așteaptă o vreme incredibilă! Se întâmplă chiar de Bobotează

Ne așteaptă o vreme incredibilă! Se întâmplă chiar de Bobotează

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Este anunțul momentului: temperaturile se vor schimba iar românii se vor trezi chiar de Bobotează cu o vreme la care nu se așteaptă. Informația a fost furnizată chiar de către cei de la ANM.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cun va fi vremea în următoarele zile. Specialiștii au tras chiar și un semnal de alarmă: frigul va veni chiar de Bobotează!

Chiar dacă nu va fi zăpadă sau ploaie, luni, pe 6 ianuarie se va înregistra cea mai scăzută temperatură. Astfel, de Bobotează, romăânii se vor confrunta în timpul zilei cu 2 grade Celsius, iar noaptea cu nu mai puțin de -6 grade Celsius.

În zonele montane și submontane temperaturile vor fi mult mai scăzute, ajungându-se la valori de până la -12 grade Celsius.

Ce se întâmplă în ianuarie
Pentru luna ianuarie, vremea va continua o curbă a răcirii. Asta până la sfârșitul săptămânioi viitoare, când se va încălzi, ușor. Astfel, se vor înregistra temperaturi medii care nu vor depăși 5-6 grade Celsius.

În ceea ce privește ninsorile, vor avea loc căderi de zăpadă la munte. În mediul urban însă, vor apărea unele precipitații, pe fondul unor temperaturi cava mai ridicate decât pentru luna de mijloc a iernii.

Bobotează, o sărbătoare importantă
Boboteaza (Botezul Domnului) este sărbătorită pe 6 ianuarie şi, împreună cu ziua Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit pe 7 ianuarie, marchează finalul perioadei de 12 zile a sărbătorilor de iarnă, care încep în Ajunul Crăciunului. Ziua de 6 ianuarie reprezintă o sărbătoare importantă atât pentru creştinii ortodocşi, cât şi pentru cei catolici.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani