Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Mona Pivniceru a demisionat din CSM

Mona Pivniceru a demisionat din CSM

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Mona Pivniceru, mai aproape de Ministerul Justiţiei. Judecătoarea şi-a dat demisia miercuri din CSM, după ce Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, în unanimitate, detaşarea sa la Justiţie. Demisia va fi discutată după 20 august.

Conducerea PNL a aprobat, luni, ca Pivniceru să fie susţinută pentru portofoliul Justiţiei în calitate de independent. CSM a respins, însă, detaşarea.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii s-a întrunit, luni, pentru a discuta cererea secretarului de stat în Ministerul Justiţiei, Maya Teodoroiu, de detaşare a Monei Pivniceru, membru în CSM, în funcţia de ministru al Justiţiei.

"În unanimitate, Secţia pentru judecători a respins ca inadmisibilă cererea de detaşare a doamnei judecător Mona Pivniceru, membru ales în CSM, la Ministerul Justiţiei în vederea numirii în funcţia de ministru al Justiţiei considerând că detaşarea unui membru CSM în orice funcţie publică este contrară legii. Demisia din funcţia de membru al CSM dă posibilitatea oricărui magistrat să formuleze o cerere de detaşare în cadrul unei alte instituţii publice. În mod legal, atâta vreme cât nu s-a dispus detaşarea doamnei judecător, nu poate fi numită în această funcţie în această zi", a declarat preşedintele CSM, Alina Ghica.

Premierul Victor Ponta a ocupat funcţia de ministru interimar al Justiţiei. Crin Antonescu a fost cel care a semnat decretul pentru desemnarea lui Ponta în această funcţie.

"La Ministerul Justiţiei, doamna secretar de stat (Simona Maya Teodoroiu, n.r.), vă rog să asigurați conducerea chiar dacă, în condiții cu totul și cu totul neașteptate, mi s-a îndeplinit visul de a fi ministru al Justiției. Sper însă ca foarte repede, în câteva zile, să mi se încheie visul acesta și vom avea un ministru plin, pentru că e necesar acest lucru", a declarat Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

Etichete: , , ,

ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani