Înscrierile pentru învățământul militar și profesia militară se apropie de final

Înscrierile pentru învățământul militar și profesia militară se apropie de final

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Botoșani, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea ofertei educaționale și profesiei militare prin recrutarea (înscrierea) candidaților pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați că perioadele destinate înscrierilor se apropie de final pentru instituțiile de învățământ postliceal și nonuniversitare militare – pentru formarea ofițerilor și subofițerilor prin cursuri de formare – pentru anul de învățământ 2022-2023, pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate și rezervist voluntar – seria 2022, după cum urmează:

1. ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL – ȘCOLI POSTLICEALE MILITARE (pentru formarea subofițerilor cu durata studiilor 1 an) – 731 de locuri, astfel:

Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este de 10 iunie 2022 orele 16.30.
- Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" din Pitești (1 an): 417 de locuri;
- Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri a Forțelor Aeriene "Traian Vuia" din localitatea Boboc, județul Buzău (1 an): 60 de locuri;
- Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu (1 an): 158 de locuri;
- Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri de Logistică "Gheorghe Lazăr" din Chitila, județul Ilfov (1 an): 96 de locuri.

Se pot înscrie elevii care sunt înmatriculați în clasa a XII-a, cei care dețin diplomă de bacalaureat cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în cursul anului 2022.

2. ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL – ȘCOLI POSTLICEALE MILITARE (pentru formarea maiștrilor militari cu durata studiilor 2 ani) – 449 de locuri, astfel:

Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este de 10 iunie 2022 orele 16.30.
- Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" din Pitești (2 ani): 88 de locuri;
- Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri a Forțelor Aeriene "Traian Vuia" din localitatea Boboc, județul Buzău (2 ani): 110 de locuri
- Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral I. Murgescu" din Constanța, județul Constanța (2 ani): 101 locuri;
- Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică din Sibiu (2 ani): 105 locuri;
- Școala Militară de Maiștri Militari şi Subofițeri de Logistică "Gheorghe Lazăr " din Chitila, județul Ilfov (2 ani): 45 de locuri.

Se pot înscrie elevii care sunt înmatriculați în clasa a XII-a, cei care dețin diplomă de bacalaureat cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în cursul anului 2022.

3. ÎNVĂȚĂMÂNT NONUNIVERSITAR pentru cursurile de formare a ofițerilor și subofițerilor în activitate – durata studiilor între 6 luni și 9 luni, astfel:

3.1. Centrul de pregătire a cadrelor militare în domeniul educației fizice și sportului în armată, București – Educație fizică militară – 10 locuri.

Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este de 10 iunie 2022 orele 16.30.

Se pot înscrie candidații care sunt absolvenți ai unei instituții de învățământ universitar acreditată, cu diplomă de licență, cu specializarea/programul de studii corespunzător armelor sau serviciilor și specialităților militare, cu vechime de 3 ani în domeniul studiilor și care nu vor împlini vârsta de 45 de ani la data finalizării cursului și acordării gradului.

3.2. Școala de Instruire pentru Logistică "General-maior Constantin Constantiniu", Chitila. – Transporturi militare și exploatare feroviară – 9 locuri.

Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este de 10 iunie 2022 orele 16.30.

Se pot înscrie candidații care sunt absolvenți ai unei instituții de învățământ postliceal sau universitar acreditată, cu diplomă de licență, cu specializarea/programul de studii corespunzător armelor sau serviciilor și specialităților militare, cu vechime de 1 an în domeniul studiilor și care nu vor împlini vârsta de 45 de ani la data finalizării cursului și acordării gradului.

3.3. Centrul de instruire pentru muzici militare, București – Muzici militare–  20 locuri.

Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este de 15 iulie 2022 orele 16.30.

Se pot înscrie candidații care sunt absolvenți ai unei instituții de învățământ postliceal sau universitar acreditată, cu diplomă de licență, cu specializarea/programul de studii corespunzător armelor sau serviciilor și specialităților militare și care nu vor împlini vârsta de 45 de ani la data finalizării cursului și acordării gradului.

3.4. Centrul de perfecționare medico - militară Sibiu – Sanitar–  140 locuri.

Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este de 29 iulie 2022 orele 16.30.

Se pot înscrie candidații care sunt absolvenți ai unei instituții de învățământ postliceal sau universitar acreditată, cu diplomă de licență, calificarea asistent medical generalist sau asistență medicală generală și care nu vor împlini vârsta de 45 de ani la data finalizării cursului și acordării gradului.

4. SOLDAT GRADAT PROFESIONIST în activitate - 1049 posturi în unități militare din municipiul București și 32 județe - Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

 Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este de 17 iunie 2022 orele 16.30.

Se pot înscrie persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minima de 18 ani și care să nu depășească vârsta de 45 ani la data finalizării programului de instruire și care sunt absolvenți cel puțin al ciclului inferior liceal (în conformitate cu Legea nr.1/2021 – Legea educației naționale, cu modificările și completările ulterioare).

5. REZERVIST VOLUNTAR – 871 de posturi (ofițeri 102 posturi, maiștri militari - -69 posturi, subofițeri – 162 posturi și soldați gradați – 538 posturi), în unitățile militare din municipiul București și județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Brăila, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

Termenul limită de înscriere a potențialilor candidați este 17 iunie 2022.

Se pot înscrie persoanele de cetățenie română cu domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni la data depunerii cererii de înscriere, cu vârsta minima de 18 ani și care să nu împlinesc vârsta de 50 ani (pentru soldați voluntari) și 55 de ani (pentru ofițeri, maiștri militari și subofițeri) înainte de data depunerii cererii de înscriere la biroul informare-recrutare.

Pentru categoria soldat gradat rezervist voluntar potențialii candidați trebuie să fie absolvenți cel puțin al ciclului inferior liceal (în conformitate cu Legea nr.1/2021 – Legea educației naționale, cu modificările și completările ulterioare).

Pentru categoria maiștri militar rezervist voluntar potențialii candidați trebuie să fie absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat și ai studiilor postliceale.

Pentru categoria ofițer rezervist voluntar potențialii candidați trebuie să fie absolvenți ai învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat și ai studiilor universitare de licență sau de master.

 Prezentarea în detaliu a Planurilor de recrutare a candidaților pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate și de rezerviști voluntari care conțin localitățile, unitățile militare, numărul de posturi pe arme/specialități militare se face doar la sediul biroului informare – recrutare, iar fiecare candidat ce se înscrie poate avea maxim 3 (trei) opțiuni (specialități militare – afișate la sediul biroului informare-recrutare)

Înscrierea:
1. Pentru toate instituțiile de învățământ militare se execută pe platforma destinată înscrierilor online a candidaților în rețeaua INTERNET – www.recrutaremapn.ro (prin crearea conturilor de utilizator, introducerea datelor personale, încărcarea documentelor personale în format JPG sau PDF și transmiterea lor către biroul informare – recrutare) sau la sediul biroului informare – recrutare.

2. Pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate și reservist voluntar se execută doar la sediul biroului informare – recrutare.

La prezentarea la sediul biroul informare-recrutare, pentru înscriere potențialii candidați vor avea asupra lor actul de identitate și vor fi informați cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție, respectiv unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să susțină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire și perioada în care se va executa programul de instruire în cazul candidaților care optează pentru posturile de soldat gradat profesionist în activitate și/sau rezervist voluntar.

Candidații trebuie să îndeplinească o serie de criterii de recrutate generale și specifice. Pentru o informare detaliată privind criteriile dar și documentele necesare întocmirii dosarului de candidat, botoșănenii interesați sunt așteptați la sediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Botoșani, situat în strada Sucevei nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi și vineri între orele 08.30-16.30 și marți între orele 10.30-18.30.

Informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-518 086 sau 0231-512 495, 0231-512 850, int. 104, 106.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

Stirea anterioara

Acțiune în Botoșani, a polițiștilor de ordine publică - FOTO

Stirea Urmatoare

Peste 100 de copii au fost sărbătoriți la Tudora cu ocazia zilei de 1 Iunie - FOTO

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.