Informație pentru românii care dau de permis! Se schimbă legea în toată România

Informație pentru românii care dau de permis! Se schimbă legea în toată România

O propunere legislativă depusă în Parlament prevede modificări importante la obținerea permisului de conducere, mai ales în ceea ce privește examinatorul.

Modul în care se obține permisul de conducere s-ar putea schimba semnificativ. O propunere legislativă depusă în Parlament ar putea aduce modificări importante, mai ales când vine vorba de examinator.

Examinatorul va sta pe bancheta din spate a mașinii
În timpul examenului auto, instructorul va fi cel care stă lângă elev, și nu examinatorul, așa cum este în prezent. Acesta va sta pe bancheta din spate a mașinii. Prin această măsură, se urmărește reducerea stresului la care este supus elevul în timpul examinării.

A doua modificare ar fi că examinatorii nu vor mai fi cadre MAI, vor fi civili, cu scopul a mai reduce din deficitul de polițiști care a dus la programarea examenelor practice la 6 luni după examenul teoretic.

Șoferii ar putea călca linia continuă, însă numai în anumite condiții
Un nou proiect de lege depus la Senat vine cu noi prevederi pentru șoferii din România. Mai exact, acesta va permite depășirea pe linia continuă, dar doar în anumite condiții. Potrivit inițiatorilor, deputați PSD, este vorba despre situații în care respectarea restricției ar periclita sau îngreuna siguranța și fluiditatea traficului.

„O astfel de situație este aceea în care conducătorul autovehiculului întâlnește pe sensul său de mers un obstacol oprit, staționat sau care se deplasează cu o viteză foarte mică, iar pentru depășirea acestui obstacol este necesară încălcarea marcajului continuu simplu sau dublu care delimitează sensul opus, autovehiculul circulând, chiar și parțial, pe sensul opus”, scrie deputatul PSD, Mihai Weber, în expunerea de motive.

Inițiativa legislativă depusă de social-democrați propune ca șoferilor să le fie permisă manevra de depăşire pe linia continuă a „obstacolelor de orice natură oprite, staţionate sau care se deplasează cu o viteză mai mică de 30 km/h”.

Motivul acestei inițiative, potrivit expunerii de motive a inițiatorilor săi este acela că depășirea pe linie continuă ar fi utilă pentru menținerea fluidității traficului: ocolirea unui copac căzut pe drum, a unui autovehicul avariat și rămas pe carosabil, a unor căruțe sau turme de animale.

Chiar și în aceste condiții, este necesar ca șoferii să aibă o vizibilitate asupra drumului mai mare de 20 de metri, iar lăţimea drumului este de cel puţin 7 metri.

Stirea anterioara

Sindromul de colon iritabil: cum vă liniștiți abdomenul

Stirea Urmatoare

Spectacol pentru adulți al Teatrului din Galaţi la Teatrul „Vasilache”: „Natură moartă cu nepot obez”

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.