Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Doi români au creat o aplicaţie pentru femeile însărcinate. Viitoarele mame pot cere sfaturi medicilor specialişti

Doi români au creat o aplicaţie pentru femeile însărcinate. Viitoarele mame pot cere sfaturi medicilor specialişti

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Gravidele din România au la dispoziție o aplicație prin care pot să obțină sfaturi de la medicii specialiști.

Pentru moment, sunt înscriși 11 medici în aplicația Femyo, iar pe viitor, dezvoltatorii vor să extindă serviciile și pentru alte specialități de medicină. O sesiune de chat specializat durează maximum 15 minute, iar prețul plătit de utilizatoare se situează între 9 și 50 de lei, în anumite cazuri chiar mai mult.

Din banii plătiți, 20% oprește firma care a dezvoltat aplicația, ”clinica” online iar restul merge la medicul care a făcut consultul virtual. Ideea le-a venit Claudiei Munteanu și lui Daniel Stan (33 de ani), economiști care au lucrat o perioadă în Thailanda pentru o companie multinațională de telemedicină online, relatează startupcafe.ro.

Româncele însărcinate pot lua legătura cu medicii înrolați în aplicație, pentru sfaturi medicale dedicate, pe chat. 150.000 de dolari a costat aplicația, spun ei.

Pacienta plătește suma către Femyo, prin sistemul online Netopia. Aplicația medicală oprește un „comision de clinică” de 20% și virează restul de 80% către doctorul respectiv. Momentan, sunt 11 medici înrolați la Femyo, cei mai mulți specializați în obstetrică și ginecologie, startup-ul fiind în plină consolidare a bazei de medici parteneri.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani