Trimite stirea ta !
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Dimineți cu temperaturi de înghet şi brumă. Lapoviţă, ninsori şi intensificări ale vântului, la munte

Dimineți cu temperaturi de înghet şi brumă. Lapoviţă, ninsori şi intensificări ale vântului, la munte

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Vremea va fi răcoroasă, chiar rece în nordul și în centrul țării, iar noaptea în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în Maramureș, Transilvania, Moldova și la munte, undeva ploua. La altitudini de peste 1500 metri vor cădea lapoviță și ninsoare. Şi la Bucureşti vremea va fi predominant frumoasă, dar rece noaptea.

JOI. Vremea va fi răcoroasă, chiar rece în nordul și în centrul țării, iar noaptea în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în Maramureș, Transilvania, Moldova și la munte, unde izolat va ploua, iar la altitudini, de peste 1500 m trecător vor fi și precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului mai ales în nordul Moldovei și în zona montană înaltă unde vor fi viteze la rafală de 50...70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade in depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade in sud-vestul Olteniei, iar cele minime între -1 și 10 grade, mai scăzute în depresiuni până spre -5 grade. Spre sfârșitul intervalului local se va forma brumă în nordul și în centrul teritoriului, iar izolat, în zonele joase de relief va fi ceață.

VINERI. Vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă, mai ales dimineața și noaptea și cu precădere în nordul și în centrul țării. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Munții Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade in estul Transilvaniei și 21 de grade in vestul Olteniei, iar cele minime în general între 0 și 10 grade, cu valorile mai scăzute în depresiunile intramontane, până spre -4 grade. Pe arii restrânse va fi brumă în nordul și în centrul țării, iar în zonele joase de relief ceață.

SÂMBĂTĂ. Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, cu precădere în vestul, nordul și centrul țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, dar cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului în Banat unde izolat vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, sud-vestice, pe crestele montane, dar și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 24 de grade, cu cele mai mari valori in Banat, iar cele minime între 3 și 13 grade, mai coborâte, spre -3 grade, în estul Transilvaniei unde va fi brumă. Dimineața și noaptea pe arii restrânse se va forma ceață în zonele joase de relief.

DUMINICĂ. Valorile termice se vor menține comparabile cu cele din intervalul anterior, iar vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile vestice și nord-vestice unde local se vor semnala ploi slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 24 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, mai coborâte spre -2 grade în estul Transilvaniei, unde se va produce brumă, dar și ușor mai ridicate pe litoral, unde vor fi 13...14 grade. Dimineața și noaptea local în zonele joase de relief se va forma ceață.

De luni valorile termice se vor situa ușor peste cele normale specifice perioadei în majoritatea zonelor. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi în jumătatea sudică.


ZiareBotosani.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani