De ce roșiile nu mai au gustul de altădată?

De ce roșiile nu mai au gustul de altădată?

În ultimele decenii, procesul de selecţionare a roşiilor a dus la modificări genetice ce au făcut ca varianta modernă să fie mai degrabă insipidă. Producătorii, scrie revista Science, au acordat atenţie aspectului „coacere uniformă”, pentru ca tomatele să ajungă la maturitate în acelaşi timp şi să aibă atrăgătoarea culoare roşie. Problema este că acest demers a determinat modificări moleculare negative în privinţa gustului. Mutaţia selecţionată a dus la scăderea producerii unei proteine - numite GLK2 - foarte importante în mecanismul fotosintezei.

Ea a făcut ca roşia să producă mai puţin zaharuri şi alte componente cu influenţă asupra gustului. Acest mecanism a fost pus în evidenţă de o echipă de la Universitatea „Suleyman Demirel” din Turcia, agronomii fiind de părere că o intervenţie asupra nivelurilor de GLK2 ar putea readuce roşiilor calităţile gustative pierdute de-a lungul timpului.

Stirea anterioara

Mesteci gumă zilnic? Iată ce poţi păţi

Stirea Urmatoare

Pentru al doilea an consecutiv luptătorii U20 de la Liceul Sportiv Botoșani sunt lideri incontestabili la nivel național

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.ziarebotosani.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.