Trimite stirea ta ! [email protected]

ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
De astăzi se încălzește vremea în aproape toate regiunile țării

De astăzi se încălzește vremea în aproape toate regiunile țării

Saptamana incepe cu vreme destul de frumoasa si mai calduroasa decat in mod normal pentru data din calendar. Totusi, vor exista si regiuni in care vor cadea ploi, iar la munte va ninge.

Incepand de luni, vremea se incalzeste in aproape toate regiunile tarii, in special in judetele din sud si sud-est, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in Transilvania si 13 grade in Oltenia, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 5 grade. Cerul va fi innorat in regiunile intracarpatice, unde va ploua temporar. In Maramures vor cadea precipitatii mixte.

Vor predomina lapovita si ninsoarea in zonele montane, iar in Muntii Apuseni si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali, izolat, cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp.

Vantul va avea unele intensificari in zonele nord-vestice si sudice, in vreme ce la munte va sufla cu putere, cu rafale ce vor depasi 80-90 km/h.

Se vor inregistra maxime de 12 grade la Craiova, 10 grade la Constanta, Oradea si Timisoara, 8 grade la Iasi si Bacau, 6 grade la Cluj si 4 grade la Brasov.

Marti, temperaturile continua sa creasca usor, astfel ca maximele se vor situa intre 4 si 15 grade, iar minimele intre -5 si 7 grade.

Va ploua in regiunile vestice, nordice si centrale, iar la munte vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. In Muntii Apuseni si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali cantitatile de apa vor depasi izolat 15-20 l/mp. Vantul va sufla in continuare cu putere in masivele montane, cu rafale de peste 80-90 km/h.

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani