Trimite stirea ta ! [email protected]
ziarebotosani.ro
ZiareBotosani.ro
ZiareBotosani.ro
Nest Dorohoi
Cum poate statul să-ți ia terenul pe care ești proprietar cu acte

Cum poate statul să-ți ia terenul pe care ești proprietar cu acte

Adaugat de: Ziare Botosani
Categorie : National

Toate acestea se pot întâmpla dacă ai cumpărat, fără să știi, un teren obținut ilegal de proprietarul inițial. Un asemenea caz concret de confiscare specială a ajuns recent pe masa unui avocat.

„O instanță penală decide că niște titluri de proprietate au fost emise nelegal de o autoritate publică. Problema e că pe baza acelor titluri, proprietarii inițiali vânduseră mai departe terenurile, dobânditorii la rândul lor au vândut și ei, în unele cazuri după ce parcelaseră terenurile, și tot așa. Unele parcele sunt la al cincilea proprietar, altele la al șaselea, pe unele se ridicaseră construcții, altele fuseseră ipotecate etc.”, descrie avocatul situația delicată în care se află un întreg lanț de persoane implicate: proprietari și foști proprietari (vânzători), dar și instituții de creditare.

În acest context, instanța a decis anulări de acte translative de proprietate și confiscări de sume de bani rezultate din vânzări. Acesta este momentul în care proprietarii care au obținut terenul prin acte de bună credință s-au trezit cu aceste acte anulate și cu terenurile confiscate.

Însă ce s-a întâmplat în continuare sfidează logica și bunul simț: „atât anulările, cât și confiscările speciale de sume, au fost făcute fără logică și discreționar, din trei în cinci, astfel încât nici gând ca situația anterioară să fi fost restabilită”, spune avocatul.

Potrivit acestuia, și unele bănci s-au trezit peste noapte prejudiciate de unele anulări de acte operate, pentru că aveau ipoteci constituite asupra unora dintre imobile.

„S-a ajuns la situații încă și mai ciudate, în care s-a dispus confiscarea specială a unei părți a prețului încasat de un vânzător al unei parcele, în timp ce în cazul coproprietarului alături de care acesta cumpărase și vânduse respectiva parcelă nu s-a dispus nicio măsură”, susține avocatul citat. Sursa: Money.ro

ZiareBotosani.ro

National: Alte articole din Botosani